Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Salát není jen šopák. Druhá várka receptů na lehké a zdravé večeře

V létě je zeleniny nejvíc, navíc je křehčí a chutnější. Saláty mají také oprávněnou pověst zdravého a dietního jídla. Takže kdy jindy s nimi experimentovat než právě teď.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jájs005

vaření nevaření

Ale tu jednu zmrzku si dát můžeme. Třeba od Nestlé a vyhrajte víkendový pobyt dle Vašeho výběru. zmrzliny-nestle.cz

0/0
31.8.2010 19:13

kabalenka

Mě se líbí

ten ředkvičkový a ten s jahodami a kozím sýremV

0/0
16.7.2010 9:23

wrah

Chybka

1. Květák propláchneme a rozebereme ho na drobnější růžičky. Povaříme ho krátce ve studené vodě, tak aby nebyl úplně měkký.

Ehm, tím chce redakce říct co? Že máme zalít růžičky květáku studenou vodou a rychle povařit, nebo,že je máme povařit a zchladit? A jen tak mimochodem? V létě, kdy je za pár KČ k mání velký květák, doporučuji koupit, povařit, nasekat a dále zapéci buď se sýrem+česnekem, nebo sýr+smetana, či s vejcem atd. Kombinaci vajec, smetany, sýra a koření či bylinek volte dle chuti.

0/0
10.7.2010 20:51

Extra Želvu smazání nezastaví

lehká

Lehká a zdravá večeře? To je jedině guláš se šesti.

0/0
10.7.2010 10:57

vovák

Re: lehká

a pár škopků vychlazenýho plnotučnýho.Mňam!V

0/0
10.7.2010 17:08

letram_lerak

Re: lehká

a pak hop na 120ti kilovou krev a mlíkoRv:-P

0/0
10.7.2010 17:10

Albína

jedno jediné vysvětlení,

co je sakra na wurstsalátu lehkého a zdravého?????

0/0
10.7.2010 0:42

mam.to.v.hlave.srovnany

Re: jedno jediné vysvětlení,

Vždyť je to plný zeleniny...Uzenina je zakázaná? 8-o

0/0
10.7.2010 2:43

Albína

Re: jedno jediné vysvětlení,

klobása je zdravá a lehká?

0/0
10.7.2010 3:37

adviser

Re: jedno jediné vysvětlení,

Vždyť tam je napsáno oblíbená uzenina, nic konkrétního. Může to být něco od drůbežího párku, přes čabajku až po sojovosádlový špekáček od "jedničky" v uzeninách fi. Schneider Plzeň.

A pokud zbaštím k večeři 12 dkg nakrájeného kuřecího párku se zeleninou, nepůjde o nic těžkého a nezdravého.

0/0
10.7.2010 8:16

Martini Dry s olivou

Re: jedno jediné vysvětlení,

obávám se, že ten kuřecí párek bude podobné svinstvo (viděl jste někdy separát?); jediné, co ještě za něco stojí jsou dražší vídeňské a debrecínské párky (u kterých se musí dodržovat aspoň nějaké podíly masa)

0/0
10.7.2010 12:08

Albína

Re: jedno jediné vysvětlení,

no dobrý, já se snažím vyjádřit, že pod článek s titulkem "zdravá a lehká večeře" narvat wurst salát, případně salát narvanej vejci a majonézou je prostě zhovadilost. já jím maso, mám ráda grilované klobásky, ale nenazývám to rozhodně lehkou a zdravou stravou. prostě ne. a dvě rajčata to prostě nevytrhnou.

0/0
10.7.2010 20:36

wrah

Re: jedno jediné vysvětlení,

Ehm, pokud vám ve výsledku vyjde lžíce majonézy, jedno vejce, klobása a zelenina na plnohodnotnou večeři, tak je to 100% zdravější než fast foody. A i levnější.  A i mnohonásobně chutnější.....

0/0
10.7.2010 20:53

Albína

Re: jedno jediné vysvětlení,

a kdo říká, že fastfoody jsou zdravé? já nechápu, proč mi oponujete? já říkám, že klobása není zdravá a lehká. tečka. co je na tom k nepochopení? nemluvím o fastfoodech ani o ničem podobném. chápete to?

0/0
10.7.2010 21:07

Martini Dry s olivou

Re: jedno jediné vysvětlení,

ne, jsi blbá a dej si klobásu, honem

0/0
11.7.2010 0:49

Lena N.

Re: jedno jediné vysvětlení,

A co byste si tedy pod tím pojmem představila? Chleba namazaný sýrem?? Nebo odtučněný jogurt? Zřejmě toho o správné stravě moc nevíte...

0/0
11.7.2010 9:53

lokutus

Re: jedno jediné vysvětlení,

Mě spíš děsí ty vejce, smetana, majonéza...

0/0
10.7.2010 9:14

Jean-Luc Picard

Re: jedno jediné vysvětlení,

Mne spíš děsí, kolik lidí se děsí běžných potravin. Vždyť zdravá je v podstatě každá potravina a škodit může cokoliv v nadměrném množství.

Když si tento salát dáte jako zpestření jednou za čas, tak jistě neuškodí (pokud budou kvalitní suroviny). Vždyť by normálnímu člověku ani nechutnalo jíst stále stejné jídlo, byť sebemilovanější. ;-)

0/0
10.7.2010 9:51

Lanolin

Re: jedno jediné vysvětlení,

To je jednodujé proč to tak vadí, není to IN. Dnes se přeci nepoužívá poctivá majonéza a skutečná smetana, ale různé light dresingy a prapodivné prostředky na mazání výtahů jako Ráma kulinese kréme. Ještě by bylo dobré do zálivek přidat nějakou tu rozpustnou vlákninu a do salátu sekaný papundekl.

0/0
11.7.2010 10:58

VenusHalley

Re: jedno jediné vysvětlení,

To je fakt, že na domáci majonéze nic až tak nezdravého není. Olej ani vejce nezabíjí (a dá se dělat i z vařených žloutků pokud nemáte k dispozici čestvé vejce). Ale to kupované zahuštěné cosi, to je spíše malý chemik.

A všechny ty oddelhčené verze jídla jsou taky hnus... opravdu si, lidičky, myslíte, že chemie tělu prospívá více než tuky například?

0/0
16.7.2010 9:45

Martini Dry s olivou

Re: jedno jediné vysvětlení,

že někdo špatně snáší majonézu (prostě se po*ere), to chápu, ale co je špatného na vejcích ?

0/0
10.7.2010 12:09

regulator

Re: jedno jediné vysvětlení,

no na mejch vejcich nic .

0/0
11.7.2010 0:16







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.