- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Cholesterol způsobuje tělu spoustu potíží: infarkt, cévní problémy, problémy pohybového aparátu aj. Znám třeba Maxicor - produkt, který optimalizuje hladiny krevních tuků a pomáhá stabilite organismu.http://eshop.farmax.cz/
Takže rubrika Zdraví se přesunula na OnaiDnes? No chvíli mi trvalo, než jsem to tu našla
Samozřejmě existuje riziko pesticidů a herbicidů, proto odborníci doporučují omývat běžné potraviny důsledněji. To je, jako dychat cerstvy vzduch v ostrave! jde prece jen o vzduch, ze? :) Pesticidy a herbicity se nedaji umyt presne tak, jak se neda dychat cerstvy vzduch, kdyz je znecisten! :) vedci jsou podporovani penezy a penize maji velke spolecnosti, ze? :) Je treba pouzit zdravy rozum! Pokud strikam na potraviny svinstva, jak to muzu umyt? Redkvicka bude vzdy redkvickou-vzduch bude vzdy vzduchem, ale?!!!!!
Plašit kvůli cukru a slazenému jídlu je nesmysl, pokud se to nepřežene a cukr netvoří 50% stravy...to samé sůl, i když tam to přehnání nastává o něco dřív...
Proč se používá HDL a LDL cholesterol, potažmo dobrý a špatný cholesterol, když cholesterol je jedna a ta damá molekula liší se de facto to, co ji přenáší?
Oni totiž lidi si moc rádi nechávaj nakecat nesmysly, které jsou pokud možno ještě opředeny nějakou nejasností či záhadou v původu. Tyto nesmysly jsou velmi dobrou půdou pro další nesmysly, kterých jsou plné lékárny, a které nám ten "zlý cholesterol" zcela zaručeně z těla vymýtí
zase jeden mizerně přeložený článek bez špetky vlastní invence, že? Asi se stanu taky redaktorem a budu papouškovat cizí články
Tady je original:
http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/04/30/cl.nutrition.myths/index.html
Invence autorky zrejme spociva ve vynechani nekolika kapitol, asi obsahovali nejake nezname slovicka. Chapu, ze nema smysl, aby se vsechny clanky psali znovu, ale pokud se jedna pouze o preklad, tak by bylo slusne uvest i odkaz na original.
"organicke potraviny" se mi zda dost zvlastni...Vim, ze to existuje, ale zni to stejne divne...
Asi proto, ze se v cestine pouziva vyraz "biopotraviny". Nejspis pujde o spatny preklad z anglictiny (don't panic, it's organic)
těo ji nutně potřebuje V rostlinné potravě není sůl (NaCl) ale jen draslík . Chlorid draselný je sice také slaný, ale jeho přebytek může způsobit smrt. U NaCl je to právě naopak; její nedostatek způsobuje odvodnění organizmu; ledviny totiž musí udržovat koncentraci sodíku v krvi ve velmi úzkém rozmezí a když je v krvi NaCl málo, koncentrují krev vypouštěním vodyv moči. Tělo ztrácí sůl potem a při průjmech. Při dehydrataci je nutné dávat pacientovi kapačky t.zv. fyziologického roztoku (roztok NaCl o koncentraci 9 g/l). Pití vody nepomůže. Byla zaregistrována úmrtí maratonců, kteří se po závodě napili obyčejné vody, která jim způsobila snížení koncentrace sodíku v krvi, ledviny to nestačily rychle vyrovnat a závodní zemřel. Býložravzi potřebují také sůl a musejí ji hledat. Živočišná strava dodává soli dostatek.
Nejlepší je olej řepkový, který se hodí i pro fritování. V dnešní obě biošílenství se pro potraviny používá jen vysoce kvalitní olej a ten z pokrutin se používa na biopaliva
Mas to trochu pomotane. Sůl je problem, pac bezne potraviny sami o sobe obsahuji dostatek soli pro organismus, takze nejake soleni zpusobuje premiru soli a dusledky jsou: zadrzeni soli organismem, ta se nevylouci a dostane se do krve, nejprve ti zlikviduje jatra, posleze ledviny.
Problemem je ten sodik, takze docela do veci nejsou soli, kde je primichan i draslik, pac draselna sul neni zdaleka tak skodliva jako sodna (NaCl), ale take jen do urcite miry. Ale jinak je pravda, ze i u draselne soli je prebytek velmi nebezpecny.
Fritovani samo o sobe urcite nema se zdravou vyzivou nic spolecneho a tebou vychvalovany repny olej musi byt za studena lisovany (Vazne ten olej v Tescu jak pises dole je panensky nebo jsi koupil odpad, ktery ma nulovou hodnotu a jeste se slevou? )