- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Moc nerozumim co vedlo autory k napsani tohoto reklamniho clanku na konzumaci masa. To, ze konzumace zivocisnych proteinu primo souvisi s vetsinou nasich civilizacnich chorob je vedecky dokazane - China study http://en.wikipedia.org/wiki/The_China_Study
Tvrdit, ze maso zvirat ve velkochovech, kde kure vykrmi za 40 dnu je pro cloveka zdrave, take nedava moc smysl. Autori asi take netusi, ze 18 - 50% sklenikovych plynu pochazi z zivocisne vyroby a ze 70% zemedelske pudy je pouzivano jen pro zver a nebo potravu. No tak ze je to na kazdem z nas co kdo udela pro sve zdravi, planetu a ostatni tvory. Jen je skoda, ze vetsina medii tyto fakta o negativnich vlivech konzumace a vyroby masa prehlizi. Asi to bude tim co autori podobnych clanku sami jedi a kdo je plati za to co publikuji.
Ale jděte. Diskutovat s Vámi o skleníkových plynech nemá cenu. Takže tvrdíte, že 70% zem. půdy je používáno pro chov. Ono je to také asi proto, že na většině této půdy se nedá nic pěstovat a stačila mě k tomu návštěva Kanady kde tzv "Badland" je území kde farmář si nevypěstuje ani ředkvičku, tráva tam vyroste 1x ročně a to tak mizerná, že stádo má pro sebe stovky hektarů, je to půda absolutně nevhodná k pěstování čehokoliv. A další navštěva např. Švýcarska co chcete pěstovat v Alpách, kde zase na plošně velkých prostorech se pasou ovce a krávy. Když zůstaneme doma, tak stačí i Vysočina a už to s úrodou není nic moc. Atd. atd.
Ekoterorismus už by měl být trestný, co se za poslední desetiletí povedlo to převáží to co se absolutně nepovedlo: biosložky v palivech, solární energie, emisní povolenky,
Fakt všechno? Takže když někdo bude pít benzín nebo třeba louh v rozumné míře tak je to v pohodě?
"Rizikové skupiny by se měly vyhýbat masu žraloka, mečouna, velkých sladkovodních ryb - například štika, candát, bolen. Tyto ryby, i když vyhovují hygienickému limitu, obvykle obsahují mnoho rtuti. "
tyjo, to je jak sireni poplasne zpravy, 1/ plati to v prumeru pro CR? pro vychodni evropu? pro jizdni cechy nebo naopak krusne hory? nebo nejake vody blizko byvalych zlatych dolu? a za jake obdobi? loni, predloni, v 90.letech? je hladina stejne. nejak se meni? to slovo napriklad je az desive, co kapr? ten tam neni, aby pristi vanoce nemeli vsichni cesi na taliri rizek nebo proc? nejaky duvod, proc by kapr nemel mit v osbe hodnertuti, kdyz ji ma bolen a candat? nebo je tak maly, ze se do nej rtut nedostane (viz to "velkych ryb") - neboli kdyz snim stejne mnozstvi kapra jako candata, tak do sebe nedostanu zadnou rtut? kdyz vyhovuji hyg. limitu, co znamena hodne rtuti? kolik je hodne?
podle me je to s tima rybama trochu ulet, typnul bych to na to, ze nekdo neumi poradne udelat CTRL-C a CTRL-V.
jsem presvedcen o tom, ze dalsim vyvojovym stupnem cloveka je, ze se stane bylozravcem. Tudiz se nedivte vegetarianskemu militantnimu postupu vuce masozravcum, proste zivot je boj a jeste uvidime, kdo vyhraje.
(http://video.google.com/videoplay?docid=2252588966161406164#)
Vyhrajou militantnější, jen nevím, jestli muslimové nebo vegetariáni, každopádně prasata zmizí z jídelníčku:-)
Nejíst maso vůbec je jeden extrém. A jíst maso denně a několikrát denně je druhý extrém. Naši předkové měli bezmasé dny, jedli víc bezmasých jídel a určitě to bylo zdravější. A hlavně nejedli "křehčené kuřecí maso", dnes běžný sajrajt, kdy se do masa přidává nejen voda, ale i spousta éček. (O tom se článek bohužel nezmiňuje).
Naši předkové byli o trochu menší, podléhali různým nemocem a dožívali se kratšího věku. A jedli méně masa. Před 100 lety lékaři zdůrazňovali dostatek živočišných bílkovin, protože měli porovnání lidí, kteří málo jedli maso a mléko a lidí, kteří měli masa dostatek.
Pokud někdo obědvá v závodní kuchyni či restauraci, tak tady se fakt neobávám nadbytku masa, když si ho dá i večer v rámci teplé večeře a ráno bude mít plátek šunky na housce.
Američani konzumují výrazně víc masa, problémy to nezpůsobuje. Otylost plyne spíš z nadbytku kalorií a málo pohybu. Takový pohled na Gádního a Indy vůbec nepovzbudí člověk, aby maso nejedl. Přitom Gándí zařadil živočišné bílkoviny (mléko), bez nich měl zdravotní problémy. Jeho důvody k nejedení masa byly ideologické, tj. náboženské přesvědčení hinduismu.
Píše se velice moc blábolů ovšem. Z 90ti% je to jen markentigový tah. Je třeba proklamovat vepřové? tak Lidem napíšeme že vědci zjistili u 1000 lidí že pravidelné požívání vepřového zlepšilo to či ono. Je třeba zamezit výrobě hovězího zblázníme lidi nemocí šílených krav a chovy se musí vybít a co následuje . pochopitelně se tím zvedne cena hovězího masa je to všechno dokolečka dokola jsme zde jen a jen loutky nic víc nic míň. Nyní poznámka mimo potraviny ( prasečí chřipka ) poblázníme lidi a oni skoupí léky protože jsou vyrobeny a je třeba je spapinkat aby se nám penízky navrátily a rozmožily. Tak to prostě je.
jezte si, co uznáte za vhodné, a ponechte nám, normálním všežravcům, stejnou možnost. Jinak pozor, žereme i jiné býložravce, tak proč se u vás žinýrovat, že?
V přírodě je to tak zařízeno, že jednotliví tvorové jsou zařazeni do potravinového řetězce. Nikoho nepřekvapí, že velcí hadi konzumují svoji kořist za živa. V přírodě už to tak chodí, že se žádný tvor neohlíží na to jesli jeho potrava trpí. To je přírodní zákon. Kdo nebojuje, nepřežije a vymře. Býložravcům pomáhají bakterie, které mají ve svém trávícím ústrojí, aby mohly strávit jinak nestravitelnou celulózu. A nakonec ty mrtvé bakterie jsou zdrojem potravy i pro ty býložravce. Tuto výhodu člověk nemá a proto se od nepaměti živil mimo jiné i masem. Všichni tvorové na zemi, i rostliny bojují o své místo na slunci a chtějí žít a mít potomstvo, které by jejich geny udrželo věčně na zemi. Ti slabí vymírají a ti lépe přizpůsobení se stále zdokonalují. Takový je běh života a pár vegetariánů na tom nic nezmění. Jestli si někdo myslí, že lidé, kteří jedí maso vyhynou a zůstanou tu jen vegetariáni, tak se škaredě mýlí. Vegetariánství je úchylka od přirozeného života.
...no například neadrtálcům se pomaleji vyvýjel mozek protože jedli pouze maso zatímco sapiens měl stravu pestřejší
http://video.google.com/videoplay?docid=2252588966161406164#
---
pokud se maso neprehani, tak vzhledem ke zdravi nijak nevadi, ale pro me to je hlavne vo tom co je eticke.
---
rtut v rybach: predevsim v morskych, s tou stikou mi to nejak nestimuje, zalezi taky odkud ta stika je.
Na etiku většina lidí kašle. Maso prostě zdravé podle mě není bez ohledu na etiku.