Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Je čas hubnout? Jde to i v hospodě, ale napřed se otestujte

Pokud vás okolnosti donutí jíst v typické české hospodě, jsou i tam na výběr jídla, která nezruinují váš dietní plán. Ale některým se raději vyhněte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Dascha

co je to typicky česká?

Myslím, že je vcelku jedno, jaké maso si k obědu dáte (pokud to není vvyloženě tlustý bůček), stačí, když je vhdoně upraveno. Mnoho restaurací nabízí pestrou nabídku salátů, nebo vhodně upravených druhů mas a často i např. tofu či dietně upravenou zeleninu. Nechápu nadpis - TYPICKY ČESKÁ. C oje to typicky česká hospoda? pizzu a těstoviny mají snad všude.....bohužel:(

0/0
10.4.2010 20:03

blecha1

S těma těstovinama

jste to přehnali, pokud to tedy neměl být článek pro lidi, kteří nebírají nebo jedou silový trénink. :-P :-)

0/0
9.4.2010 18:14

honda_mrkos_pajdusakova

Při redukční dietě sice české hospody využít můžete,

ale daleko lepší je využívat je bez redukční diety... Ono i to pivo líp chutná...

0/0
9.4.2010 14:06

leather-man

Autoři zřejmě

v české resaturaci asi nekdy nebyli, co? :-P

0/0
9.4.2010 12:40

chudacek.blbecek

Re: Autoři zřejmě

A proč?

0/0
9.4.2010 14:12

b.bombicka

dieta

Hihi, to je fakt ftipné. Tady vepřové nedoporučují a o "kousek" dál v sekci zdraví zase jo.....no je fakt p*del ;-D Jinak vepřové (samozřejmě ne bůček) může mít stejně málo tuku jako jiné druhy masa. A ty jejich rady - to jako budu říkat vrchnímu, prosím Vás, to kuře mi ale ogrilujte a prosím nedávejte mi tam to a to a to - když tam přijde takových zákazníků dvacet, tak budou kuchaře omývat...navíc většinou to jsou už připravené hotovky (tzv. polední meníčka). A mmch s těma sacharidama večer jděte už do háje - při každém hlavním jídle (tj. S-O-V) se MAJÍ jíst všechn tři složky (tj. bílkoviny, tuky, sacharidy).

0/0
9.4.2010 11:56

chudacek.blbecek

Re: dieta

Mají, ale důležitej je i poměr. Navíc pokud se nehýbeš, pak se večer opravdu sacharidy spíš nedoporučujou. Tohle je ale samozřejmě obecný, každek to máme jinak.

0/0
9.4.2010 14:14

b.bombicka

Re: dieta

Hele,myslím, že já toho mám o dietách načteno dost....ale s*ru na ně. ;-DJediný, co funguje je pohyb a ten já mám. Večer si dám klíďo sacharidy (jako nežeru jako prase, ale normálka se navečeřím) a hubnu...zvláštní, když to dělám dle všech rad vlastně úplně blbě, co? ;-) Mě osobně se osvědčilo poslouchat svoje tělo - není blbé a ví co chce (většinou).:-)

0/0
9.4.2010 15:14

Karel Infeld Prácheňský, osobně

Re: dieta

To je sice krásné, že na tebe to funguje, ale ty nejsi standardní vzorek, většina populace má metabolismus poněkud odlišný :-P

0/0
9.4.2010 16:20

Lama.Vikuna

KiloJoulové....

KiloJoulové stejně jako kilošmoulové a jiné jsou složeny z předpony kilo a základní jednotky Joule. Zkratka je tedy kJ nikoliv použitá KJ. :-/

0/0
9.4.2010 9:14

Krak

Re: KiloJoulové....

Třeba je to velký kilo ;-)

0/0
9.4.2010 13:44

lajika

konina

Nikdy jsem nebyla v restauraci, ktera by nabizela jidla jako je duseny (!) pstruh (ano - pstruh na rostu, peceny pstruh, grilovany ci smazeny - to ano. ale duseny????) nebo kure bez kuze se zeleninovou oblohou "a budete li chtit pulku oblohy vam ochotne nahradime bramborem a ryzi".... kam asi chodi jist autor(ka? - nevsimla jsem si) tohoto blabolu?

0/0
9.4.2010 7:43

lajika

Re: konina

a taky se me jeste nikdy personal restaurace neotazal, chci li rizoto posypat obycejnym nebo nizkotucnym syrem! osklivy personal!

0/0
9.4.2010 7:45

b.bombicka

Re: konina

Přesně tak, navíc většinou tam toho sýra není tolik, takže radši si dám "pořádný" parmazán než nějakou nízkotučnou sr*čku. Mmch je zajímavé, že od té doby, co si nekupuju light hnusy (od sýrů přes jogurty po různé sušenky) hubnu;-D

0/0
9.4.2010 11:58

chudacek.blbecek

Re: konina

Protože light hnusy jsou sice odtučněné, ale doškrobené nebo doslazené, takže energii mají stejnou. Vždycky je lepší dát si obyčejnej bílej jogurt (ne smetanovej), než libovolnej s příchutí.

0/0
9.4.2010 14:16

b.bombicka

Re: konina

No já myslím, že je to spíš tím, že jím konečně pořádné jídlo - když si odpolko dám POŘÁDNÝ jogurt a to klidně i ten tučnější (Hollandia, jihočeské ve skle), tak jsem zapláclá až do večeře, když si dám parodii na jogurt, za půl hoďky už lozim, co bych kde zblajzla. :-P

0/0
9.4.2010 15:16

chudacek.blbecek

Re: konina

Hollandia není příliš tučný, ten je naopak pro dietu velmi vhodný, obsahuje jen 3% tuku a není dohušťovaný :)

0/0
9.4.2010 20:51

Plastic rabbithutch

Re: konina

no a salát s tuňákem v TYPICKY ČEKÉ HOSPODĚ ;-D to je fakt magořina. Mi připomíná scénu z Básníků jak tam jsou v hospodě ty dva němci a chtěj něco ect českýho a borec jim donese westfálskej řízek:-)

0/0
9.4.2010 8:17

chudacek.blbecek

Re: konina

Těstovinovej salát s tuňákem mají v každé druhé hospodě. Stejně tak rizoto /(ne risotto). Zato dušenýho pstruha jsem fakt ještě neviděla.

0/0
9.4.2010 14:17

MxCZ

Veprove maso neni tucne

Veprove maso neni tucne. Naopak, libove veprove, typicky panenka je mene tucna nez napr. bezne kureci ci kruti stehno (a to i bez kuze).

0/0
9.4.2010 7:40

three times banned star

"Pokud si toto jídlo vaříte sami" - ???

Tak v takové samoobslužné restauraci jsem ještě nebyla.

0/0
9.4.2010 5:28

Glock Mark III

Re: "Pokud si toto jídlo vaříte sami" - ???

ale no tak ... přečtěte si ten článek ještě jednou ;-)

0/0
9.4.2010 8:33







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.