- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jasně, že celozrnné mouky, tj. mouky včetně obalu zrna jsou zdravé, protože vlákninu z obalu zrna nutně k dobré peristaltice střev potřebujeme. Problém je jedině v tom , že do svrchních obalů zrna se ukládají látky jako rezidua pesticidů, těžké kovy poblíž cest s autoprovozem a podobně.
Proto zůstává na každém,. zda chce mít rakovinu střev v padesáti z důvodu nedostatku vlákniny, nebo v osmdesáti z důvodu koncentrace závadných chemických látek.
Dřív se to dávalo prasatům a dnes je to dražší než čistá bílá mouka, jnom proto, že je to v módě. Nic zdravého to není. Je v tom bezcenný obal zrna, který slouží k jeho ochraně. A klíčky, to nejcennější ze zrna se do celozrnné mouky nedávají, protože by brzy žlukla. A hlavně jsou to nejcennější z celého zrna.
a wo tom to je, actimel je taky puvodne vedlejsi a nechteny produkt z vyroby mlecnych vyrobku a jak hezky draze jej prodavaji
... dietnejsi urcite ne a uplne zdrave to taky nevypada. Jiste, je to asi o trochu zdravejsi nez bila mouka, ale porad to jsou veci, ktere si radsi odpustim.
to jsou opravdu "zdravé" recepty, to teda jo.