Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší české chlebíčky: šunkový, hermelínový či rajčatový

Neexistuje větší český silvestrovský hit, než jsou "otevřené sendviče", jak se jim říká ve světě, kde nemají obdoby. Bez nich jako by starý rok ani neskončil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ondra112

Ten hermelínovej...

1) Bylo málo hermelínu... Byl to takový majonézový kydanec - takže pokud budete dělat z uvedeného množství, hermelíny tam dejte tři.

2) Cibulku nasekejte co nejvíc najemno - jinak z toho bude kydanec cibulový.

3) Uvedené množství není na 25, ale aspoň 50 chlebíčků - nebojte se (kromě hermelínu) použít všech surovin polovinu.

0/0
31.12.2009 14:52

Host

Re: Ten hermelínovej...

Asi s tím moc šetříš, dal jsem 150 majonézy a 100 jogurtu, zbytek podle receptu a bylo to na 15 kusů :-)

0/0
31.12.2009 18:24

Host

nejlepší

česneková pomazánka s hodně česnekem vylepšená o rozdrcený sušený feferonky a nastrouhaný křenR^:-P

0/0
30.12.2009 22:32

Host

Re: nejlepší

alias trhač tlam ;-D;-D

0/0
30.12.2009 22:33

Host

Re: nejlepší

A za několik hodin i prdelí;-D

0/0
30.12.2009 23:24

Host

Re: nejlepší

co nepálí dvakrát, nemá cenu dělat:-). Ale na záchod to pak chce madla!

0/0
31.12.2009 22:16

Host

Re: nejlepší

lehce nespolečenské:-)Vždycky se najde nějaký truhlík co to nejí, aby nesmrděl a ve finále to nejí nikdo (aby nesmrděl těm ostatním):-)

0/0
31.12.2009 11:46

Host

krabice

S krabí pomazánkou dělám jednohubky a na každou dám kousek ananasu, to je bašta :)

0/0
30.12.2009 21:08

wandering star

Re: krabice

Dej tam ještě kiwi, bude to světovější.

0/0
31.12.2009 20:47

Host

česnekové chlebíčky

nejlepši jsou s česnekovou pomazankou (musí tam být hodně česneku) a navrch dílek čerstvé mandarinky.  mňam. vždy se snědí nejdřív a nestačíme domazávat. A pro sťouraly dodávaám: když to jedí všichni, tak mírně vonný dech nemůže vadit. ;-D

0/0
30.12.2009 18:06

Host

Re: česnekové chlebíčky

No tak, z toho česneku není mírně vonný dech, ale smrad jak ve vopičárně, to si zase nezastírejme;-D

0/0
30.12.2009 18:10

bludickan

Re: česnekové chlebíčky

Naprostý souhlas. Česnek je jednička. R^R^

Akorát to děláme jako jednohubky, ne jako chlebíčky.

A já pro šťouraly dodávám indické přísloví: Kdo má dobré osrdí, tomu česnek nesmrdí.;-)

0/0
30.12.2009 18:23

ondra112

Re: česnekové chlebíčky

Na česnekovou pomazánku si dáváš mandarinku? Nemažeš si třeba taky vánočku hořčicí? Ty ve, mně je blivo...

0/0
30.12.2009 19:40

bookkeeper

Re: česnekové chlebíčky

Tak to jsi vedle jak ta jedle! Znám variantu s řezem pomeranče, a je to naprosto úžasná, pikantní kombinace, stejně jako mandarinka na křenovou pomazánku nebo kiwi na jemnou paštiku. Uvař, ochutnej, kritizuj...

0/0
30.12.2009 20:04

Polárníliška

Re: česnekové chlebíčky

Je to otrava sundavat z jednohubek tyhle rádobygurmánské nesmysly....

0/0
31.12.2009 12:15

Host

"Chlebíčkárna v Nymburce"

Nazdar, děcka, my si v Nymburce chodíme pro chlebíčky k "Fialovi" a naše nejoblíbenější jsou tresčí/s tresčími játry, lososové, krabí, hermelínové, ale i další jsou dobré jako např. česnekový... Je fajn mít provozovnu kousek od baráku. Vyráběli je tam a dodávali jinam, ale pak koupili barák hned vedle a udělali z něj "podnikovou" prodejnu. A jak se jim vyplatila. K tomu dělají i další pomazánky, saláty...

0/0
30.12.2009 17:13

bookkeeper

Re: "Chlebíčkárna v Nymburce"

ňam ňam :DD

0/0
30.12.2009 20:05

Host

Re: "Chlebíčkárna v Nymburce"

Tak Fialovi chlebíčky z Nymburka už nikdy víc.  RvRv

Celá naše rodina se po nich o letošních vánocích POS*R-ALA.

Už nikdy Fialovi chlebíčky, to radši chlebíčky z LIDLU !!!!!!!!!!!!!!!!! Po nich sme se NEPO ............

0/0
30.12.2009 22:42

HancickaP

v anglii

neni nic, co by chutnalo aspon trochu jako ceska veka. pokud nekdo o necem vi, tak mi dejte vedet, at muzem zitra mazat a obkladat.

0/0
30.12.2009 16:26

Host

Re: v anglii

me  francouska bageta, ktera se da koupit v kazdem supermarketu prijde docela dostacujici :)proste se nakraji na platky a jeto :)

0/0
30.12.2009 18:27

Host

Re: v anglii

v pripade nouze jo.... ale nema tu spravnou konzistenci. :-(

0/0
31.12.2009 12:50

Host

Re: v anglii

Zkuste bílý toast chléb. Když překrojíte plátek napůl, tak máte skoro tvar chlebíčku. A rozhodně se dá obložit. Jana B.

0/0
31.12.2009 16:10

Host

Že nemají ve světě obdoby???

Já tedy žiju v Rakousku, a tady jsou ke koupi obložené chlebíčky (mňam mňam), o jakých se mi v Česku ani nezdálo;-D!

0/0
30.12.2009 16:14

Host

niva

 Nejlepsi zradlo je chlebicek s trenou nivou a cibuli .Tedy k chlastu.

0/0
30.12.2009 15:35

Host

žraní

jen žerte Češi, obložené chlebíčky s majonézou, bagety plné salámu a majonézy, smažené sýry, hranolky....ať jsme tlustší než Němci!

0/0
30.12.2009 13:09

Jandik73

Re: žraní

Ty si dej klidně prosnou a kaši a o půl noci hoďku na rotopedu.

0/0
30.12.2009 13:43

Host

Re: žraní

hoďka na rotopeduR^

0/0
30.12.2009 18:35

Ubaram

Re: žraní

To už jsme, netřebna tím vyhrožovat :D

0/0
31.12.2009 23:22

Host

Dobrota

Chlebíčky jsou mňamka, ať jsou s čímkoli.R^

0/0
30.12.2009 12:52

Host

Ty nechutné fotky oschlé a křivě nakrájené bagety

myslíte vážně8-o?

0/0
30.12.2009 12:50

Host

Re: Ty nechutné fotky oschlé a křivě nakrájené bagety

mno ty fotky jsou fakt děsný....možná u jídla si na tom mohli dát trochu víc záležet...:-/

0/0
30.12.2009 19:43

Host

někdo to rád horké

Z mírně jiného soudku, ale já za favorita považuji zapékané tousty se sýrem. Kdyby se snad našel někdo, kdo neví a nezná: Nakrájejte veku na plátky, lehce potřete máslem (nebo margarínem) a vydatně posypejte strouhaným sýrem. Dejte zapéct až večky lehce zezlátnou. Jemně posypejte nakrájenou cibulkou nebo pórkem. (Případně můžete pro pikantnější chuť máslo na potření rozetřít s česnekem.) Ideální k vínu.

0/0
30.12.2009 12:23

kecinav

Re: někdo to rád horké

Já pod ten sýr dávám ještě plátek šunky + 2-3 žampiony z konzervy. Může se dát, kdo to má rád, i nakládaný chřest. Super! :-P(To je olizující se smajlík).

0/0
30.12.2009 12:58

pavelpat

Re: někdo to rád horké

A já pod to dávám -tajně- ještě upéct půlku kachny ;-D Dobrou chuť! 

0/0
30.12.2009 14:12

bookkeeper

Re: někdo to rád horké

a nebo ananas...

0/0
30.12.2009 20:08

Host

oblozene

chlebicky su to najfajnovejsie co na silvestra existuje, ;-D

0/0
30.12.2009 9:51

Host

Sterilizovaná kapie

Chudinka, už si nezašuká... A vůbec to celé zavání nějakou rasovou nekorektností, aby republiku nakonec ty kapie nežalovaly u všech možných soudů...

0/0
30.12.2009 7:07

captain cook

Re: Sterilizovaná kapie

:-D

Ono se to asi tak pise na te cedulce, ale ve skutecnosti to je zbytecnost, protoze co je nakladane do lahvi je sterilizovane jako soucast konzervacniho procesu. Staci tedy natisknout nazev Kapie nebo Kapie v octe.

0/0
30.12.2009 8:23

Host

Re: Sterilizovaná kapie

ve skutečnosti je ta kapie STERILOVANÁ

0/0
30.12.2009 12:18

keyz

Re: Sterilizovaná kapie

myslíš tu "horvatovou sterilizovanou kapii"?

0/0
30.12.2009 21:27

captain cook

"lonske" ceske chlebicky vedou

Kdyz slavime Silvestra (dodavam, ze u protinozcu), "nesmime" prijit k hostitelum bez nekolika tacu ceskych chlebicku. Ty jime tradicne az po pulnoci, aby byly "lonske", kdy nejlepe chutnaji. Doma nechame dalsi tac v lednicce a jime "lonske chlebicky" na Novy rok v poledne. Odlezele a vychlazene chutnaji jeste lepe nez ty pulnocni.

Nejpopularnejsi chlebicky? 1) s uzenym lososem nebo pstruhem, avocadovou aioli (cesnekova majoneza) s pridanym koprem, petrzelkou a salotkami, zdobene avocadem a tenouckym platkem limetky

2) tradicni uherske: namazane majonezou, s jemnym bramborovym salatem, uherakem, valickem, ementalem a okurkou

3) sunkove s rajcaty, s platkem camembertu nebo brie

4) s krabi pomazankou, hl.salatem a nakladanou kapii

0/0
30.12.2009 4:13

Host

Kdyz uz mate v nadpise chlebicky, tj. mnozne cislo,

nebylo by lepsi pokracovat ve stejnem duchu?

Nejlepsi ceske chlebicky: sunkove, hermelinove ci rajcatove?

0/0
30.12.2009 3:37

kecinav

Očka

Plechovka oček na 25 chlebíčků? Co je to za velikost?

0/0
30.12.2009 2:57

Lola Roflova

Re: Očka

taky jsem si říkala, že to nebude ta klasická, kde jich je 8.......

0/0
30.12.2009 11:58

keyz

Re: Očka

voe, je KRIZE!

0/0
30.12.2009 21:28







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.