Diskuze

Štrúdl sedmkrát jinak. Kolikrát ho umíte, tolikrát jste kuchařkou

I když štrúdl pochází z Rakouska, oblíbili jsme si ho tak, že ho považujeme za národní dezert. Nejznámější je ten s jablky, rozinkami a skořicí. Přitom tažené těsto svádí k mnoha experimentům. A tak by mohlo platit: Kolik štrúdlů znáš, natolik jsi zdatnou kuchařkou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host

3. 1. 2010 21:58
štrůdl

s čárkou nebo kroužkem?

0 0
možnosti
OH

Lanolin

19. 2. 2010 10:06
Re: štrůdl

Hlavně s náplní ;-D

0 0
možnosti

Host

3. 1. 2010 12:21
Když peče chlap

Nasypal jsem podle návodu na těsto všechny ingredience do mísy a začal zpracovávat těsto. Po chvíli mi došlo, že někde bude asi chyba. Pod rukama mi vzniklo něco jako posypka. Vytáhl jsem tedy 70 let starou knihu receptů po babičce a bylo jasno. Té hladké mouky asi nemá být 800 g, ale 300 g. Tak jsem tam dal vejce, olej a vodu poměrně víc (ocet ne, protože babička psala o několika kapkách) a vzniklo perfektní, skvěle se táhnoucí těsto. Byly z toho 3 podkovové štrůdly na tři plechy.

0 0
možnosti

Host

9. 1. 2010 13:27
Re: Když peče chlap

Děkuji Vám za Vaši radu, bez které by asi téměř kilo mouky a ostatních přísad skončilo v koši. Dopadala jsem při zpracováni těsta podobně, jako Vy. Jsem pěkně naštvaná. Když přepisuji recept kamarádce, několikrát ho zkontroluji. Minimálně totéž by měl udělat redaktor, který svůj příspěvek poskytuje mnoha čtenářům. "Nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu" mou důvěru dnes zklamal.

0 0
možnosti
RM

Host

3. 1. 2010 9:20
štrůdl

štrůdl asi milují všichni - ale zkoušeli jste někdy naplnit ho jen tvarohem? patří do něj samozřejmě rozinky - to miluje naše rodina.

Není s tím moc práce a je fakt luxusní - doporučuji ;-)

0 0
možnosti
WS

wandering star

27. 12. 2009 2:10
Štrůdl se s císařem Maxmiliánem dostal až do Mexika

stejně jako dechovka a pivo.

0 0
možnosti
ZA

azojaši

26. 12. 2009 23:11
štrůdl

nejlepší těsto na štrůdl (a taky nejsnadnější) je toto:

250g másla nebo rostlinného tuku (Hera třeba)

250g tvarohu

300g hladké mouky

...uhňácat těsto - vydá na 3 štrůdly

0 0
možnosti

Oleg Masopust

26. 12. 2009 7:21
Sýrový štrúdl s cibulí a žampiony

Tak ten by mi k tomu vínku, co tu popíjím, celkem sedl!

Mňam;-)!

0 0
možnosti
TM

terez.ka

26. 12. 2009 21:07
Re: Sýrový štrúdl s cibulí a žampiony

...taky si to rikam R^;-)

0 0
možnosti
DU

Dřepěl Ukotle

25. 12. 2009 23:54
skládám

poklonu ONAové za nepodlehnutí dukátové totalitě.R^

0 0
možnosti

Host

25. 12. 2009 21:52
takovej tazenej strudul delavala moje babicka

dodnes sina to vzpominam, jak mela testo na utercea ta chut....to se proste neda srovnat s listovym testem, z jakeho delaji testo moje holky doma. Chapu, ze je to rychlejsi a mene pracny,ale proste tazenej strudl je tazenej strudl, hlap z tomo musi citi ty kvasnice, aby mu to optavdu chutnalo. Diky za navvod, tohle zkusim at vidi, jak ma vypadat poradnej strudl:-P sice riskuji, ze kdyz jednou ukazu, ze ho umim, tak uz ho budu muset delat porad, ale ja mam na to takovou horznou chut, ze uz je mi vsechno jedno;-D

0 0
možnosti

Host

25. 12. 2009 21:53
Re: takovej tazenej strudul delavala moje babicka

sorry za preklepy, uplne se mi z te predstavy zacaly klepat ruce, asi mam strudlovej abstak:-)

0 0
možnosti

Host

25. 12. 2009 20:42
Štrůdl se k nám dostal přes Rakousko z Orientu

Jeho babička je baklava.

0 0
možnosti

Host

25. 12. 2009 20:04
Nejlepší štrůdl na světě...

umí moje manželka! Dokonce je to tak, že jsem si ji vzal kvůlivá tomu, mimo mnohé jiné kvality, samozřejmě V :-)

0 0
možnosti