- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
mnohem rychlejší a zdravější jednoduchá jídla - jako třeba vařenou brokolici s těstovinami (plus trochu bazalky, oleje a sýra) nebo celozrnnou rýži s osmahnutým pórkem a paprikami nebo rajčata s cuketou a paprikou a těstovinami nebo červenou rýži (je sice dražší, ale vařením nabyde, nenadýmá, má skvělou chuť a dá se jíst jen tak) nebo různé zeleninové polévky. Na to všechno se dají pořídit suroviny relativně levně (pokud zrovna brokolice nestojí padesát a rajčata 40 korun) a dá se z toho rychle a zdravě uvařit.
Jídla by měla být chutná a zdravá nebo zdravá a chutná. Někdy ať je jídlo třeba chutnější a trošku méně zdravé, jinkdy zas opačně. Ale cena by neměl být na prvním místě, nebo jen v kombinaci s chutí. Vypečený bůček, různé prejty či zabijačka jako taková, vyškvařené sádlo, uzené, to vše jsou jídla velmi chutná. Ale zdravá ne, levná některá ano. Případně si hlídat ta nezdravá jídla, převažovat by měla ta zdravá a taky dle práce. Kdo fyzicky pracuje, tak asi občas sádlo nevadí. Kdo sedí celý den na zadku v kanceláři, pak večer v křesle u televize, tak by to měl hlídat daleko víc.
nemas se precpavat. zdrava kuchyne spociva v rozmanitostvi a stridmosti..... vsechno je zdrave a naopak nezdrave v premire uzivani... i bucek je lek:-)
Já vás to taky naučím - vařte bez masa.
Ve skutečnosti jídla bez masa jsou dražší. Vegetariánská strava, má-li být vyvážená, vyjde daleko dráž. Jistě, z hlediska výroby je levnější, v obchodě ale výrazně dražší.
Když už jinak nedáte tak nejdřív vykrájet močovody a potom máčet. Jinak páchnou vesele dál a mléko je na nic. Recepty opravdu na prd. Chlebovku mám ráda, ale ne takhle, vítze co to udělají 2 lžičky kmínu brrrr? Neměla by redakce ty recepty nejprve zkusit ochutnat?
Ne, tohle jsou rady, jak máme jíst my. Redakce za nás půjde vyzkoušet něco lepšího.
Tak koukám, že levné znamená také nezdravé - špek, slanina, bůček, salám. Vepřové ledvinky (stejně jako všechny vnitřnosti z déle žijících zvířat) bych rozhodně nejedla. Spíš mi to přijde jako fuj.
A jednoduché to zase také moc není.
Ledvinky do pusy nedám ... přijde mi to jako pěknej hnus jíst vnitřnost, kde se filtruje moč od škodlivých látek :-(
Jsem taky vymýšlel kdejakou ptákovinu, abych se najedl za pár drobných. Ale až takovéhle hovadiny mě nenapadali. Je to všechno moc pracné a o výsledné chuti bych dost pochyboval.