- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
na sladko: dýni na kostky, zalít studenou vodou , přidat lžíci kyseliny citronové a nechat do drzuhého dne. Pak slít, svařit vodu s cukrem, pozor, na l kg kostek aspoň 400 g cukru, do svařeného roztoku přidat kostky, nechat jen přejít var. Pak vložit do sklenic, do každé kolečko pomeranče a citonu,zavíčkovat. a sterilizovat asi 20 minut na 80.
Na slano, či spíš na ostro: dýni na kostky svařit ve vodě s kyselinou citronovou, nechat ležet do druhého dne, pak slít a kostky urovnat do sklenice. Přidat koření, ale nemusí být a zalít sojovou omáčkou. Zavičkovat sterilizovat . Stačí přidat k masu kostky je to báječné
Pokud dělám sádlo,tak hlavně kvůli škvarkům. Maso nakjrájím na kostky a dám do litinového pekáče, na chvlinku si dám pohov a ve chvíli,kdy se škvarky začínají smažit přidám trochu, ale jen trošičku bílého vína a s láskou míchám. sádlo neustále odlívám nejlépe do nerezové nádoby a míchám a míchám. Ve chv íli, kdy se menší škvarky zabarvují odebírám i ty cedníkem a přitom neustáled odebírám sádlo a ve chvíli, kdy už zbývý jenom a zbytek sádla a trochu škvarků vrátím zbylé škvarky do pekáče, pokapu znovu trochou vína osolím, opepřím a těším se jak bude všem chutnat. Ještě poznámka -nedělám v troubě, ale na sporáku.ádlo zůstane krásně bílé i bez mléka a škvarky neuvěřitelně křupavé.
přidávám podle Staročeské kuchařky 1/2 lžičky prášku do pečiva (na 1l mléka) a lépe se dělají slabé palačinky.
Ja mam pri skvareni sadla/ skvarku problem, vzdycky se mi ke konci skvarky jakoby slepi dohromady - jeste pri skvareni - a po schladnuti jsou gumove.
Vubec nevim co delam spatne, postupuju podle receptů. Jak moc se to ma michat? Vadi kdyz to delam v teflonovym kastrolu? Jak rychle se to ma delat? Solit/ nesolit? Diky
zkuste tenhle recept http://bistro.florentyna.cz/index.php/ostatni/priloha/merlinovy-skvarky
to je výborný, ja na jedný straně melete, že se nemají jíst živočišné tuky, na druhé straně velebíte sádlo jako domácí poklad. To je takový perpetum mobile, že jo. To už dělali komunisti -když bylo málo vajec, tak dávali reklamy, že vejce jsou nezdravá, ž e obsahují cholesterol, a když jich bylo příliš, tak je propagovaly jako výborný přirozený zdroj všechn , skoro všech vitamínů. Vy děláte totéž, Vám nejde o o světu. Vám jde o klikaci na reakly JDĚTE DO HÁJE, vás už nikdo nemůže brát vážně Jediné co za něco stojí jsou DISKUSEpod články, ubožáci iDnesácký.
To jste si nějak spletl, ne? O kvalitě idnes si můžete myslet leccos... ale proč by proboha měli dělat nějakou hlásnou troubu jediné správné výživové ideologie? Někdo sádlo jí, někdo ne - a proč by příloha o vaření nesměla obsahovat recepty pro oboje?
Sadlo je uzasna vec, nadela se s tim ale doma strasne smradu. Strcte kostky do plastove nadoby do mikrovlnky (idealni je parak pro mikrovlnku). Pak zapnete na deset minut na plny pecky, pak jeste na pet minut na 50 % (casy jsou orientacni podle mnozstvi sadla). A mate hotovo bez zapachu. Kdo nepozaduje skvarky (ty se tu samozrejme neudelaji tak jako pri klasice) ale jen sadlo na vareni, ma to hned a bez problemu.
ale potom honem rychle cholagol. Ne?
K podzimu patří rozhodně skořice, takže z moučníků rozhodně Hraběnčiny řezy
http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1251
a taky k nemu patri různe strudly a kolace. Proste doma musí vonet jablka, skorice, hrusky...
jeste doporucuji hruskovy kolac, taky vyborny :)