- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
standardní rohlík má 40 g, takže nechápu, proč jako příklad 50 g uvádí ani ne celý rohlík...
svačina 5 až 15 procent energie, tak k sváče snězte tři čtvrtě bagety, večeře 20 procent, tak jí snězte ani ne půlku....
Může mi paní redaktorka vysvětlit, proč jsou při dietě nevhodné ořechy? Ano, mají vysoký podíl tuku, ale SPRÁVNÉHO tuku a v bagetě jich asi nebude 10 deka, ale pár kousků, jen na chuť. Zkuste se neřídit kecama ze STOBu, ale vlastním rozumem.I při hubnutí je důležitá vyvážená strava a do té s hrstička ořechů (přirozeně nepražených a pokud možno nesolených vejde). Obsahují spoustu prospěšných látek. I MUDr. Cajthamlová je několika lidem v Jste to, co jíte, dávala. A máslo je rozhodně prospěšnější než rostlinné hnusy za pár kaček z Lidla, které jsou do baget dávány. Nebo myslíte, že tam cpou Floru za 40 Kč?
Myslím, že by bylo naivní se domnívat, že "dietní" bagety jsou vhodné pro nízkokalorickou dietu. Ale podívejme se na to z pohledu normálního nehubnoucího člověka. Místo bílé housky je použita zrníčková, uvnitř je šunka nikoli salám, dále sýr a zelenina, majonéza žádná. Při podobném množství kalorií je to určitě lepší volba v porovnání se standardní bagetou. Ne každý, kdo chce zdravě jíst, touží hubnout. Nechápu, proč se pořád mezi tyto dvě věci dává rovnítko. Já mám třeba hmotnost naprosto v pohodě a stejně mi není jedno, co jím. Chci kvalitní potraviny, které mi něco dají a nejde mi o absolutní množství kalorií. A takhle uvažuje spousta lidí.
Bohužel, máslo ze supermarketu je opravdu solidní hnus, hodící se akorát k propagaci krematoria. Skutečné máslo je oproti tomu minimálně neškodné a dokonce se poslední dobou pžiznává, že asi zdravé. Ono jde asi spíše o přiměřenou konzumaci.
Běžně běhám po městě s chladící taškou plnou krabiček se svačinou