Ona

Diskuze

Napečte si doma českou klasiku: buchty

Italové mají tiramisu, Američané cheesecake a my buchty. Proč si tedy doma neupéct to, co do světa nesl i pohádkový Honza.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host

21. 8. 2009 17:02
buchty

To je řečí....A nebyli jsme ještě nedávno spojené země ? Buchty se pekly tam i tady. Je možné, že máte tak banální starosti???

0 0
možnosti

Host

21. 8. 2009 14:36
Ten první recept

mě obzvlášt oslovil, když sezona meruněk je pryč.:-P

0 0
možnosti

_m-

21. 8. 2009 10:18
Recept na kynuté těsto podle naší babičky

1/2 kg polohrubé, 9 kostek (lžiček) cukru, 3 lžíce oleje, 1 vejce, za 50 haléřů (;-), 1 kostička) droždí a mléka podle toho, co pečeš - na buchty  cca 1/4 litru.  Dlouho jsem z tohoto základního  těsta dělala všechno, s jistými úpravami ovšem. Od kynutých knedlíků po velikonoční mazanec.  Dodneška jsem přesvědčená, že polohrubá mouka je na kynuté těsto nejlepší :-)

0 0
možnosti

blecha1

21. 8. 2009 12:52
Re: Recept na kynuté těsto podle naší babičky

Já bych bral nějaký těsto, který bude mít úplně stejnou konzistenci, stejnou chuť jako klasický, jen se po něm nebude tloustnout jak prase. Nemáš tam něco v záloze? Já i jed syrový těsto na pokroutky a buchty, ale vždycky jsem dostal vynadáno. Stejně jako z cukroví mi chtuná je vychlazení těsto na rohlíčky, to jím celý odkrájený pláty a taky s nadávkama, přitom šetřím druhejm práci! ;-D

0 0
možnosti

Host

21. 8. 2009 7:56
Opravte

si chybku v textu, ma tam byt cheesecake ne cheescake ;-)

0 0
možnosti

Host

21. 8. 2009 7:46
mouka

Tedy dávat jen hladkou není ideální...osvědčilo se spíše napůl  s polohrubou. Těsto je vláčnější.

0 0
možnosti

Aha_jo

21. 8. 2009 4:26
není problém upéct

ale kdo to pak sní, když nikdo není na sladké doma8-o...aspoň nepřiberem;-)

0 0
možnosti

Host

21. 8. 2009 1:02
ale,ale bulvar

hm, tak komedianti z bulvaru sa zar raz pochlapili, masa klasika su tak akurat buchty vasich starych so vas cakaju doma...

raz su buchty origo ceske, potom zas jediny narod co chodi na huby su zas cesi a tak by to mohlo ist dalej

buchty makove, lekvarove, orechove bezne pecu okrem ciech, v posku, slovensku, srbsku, slovinsku, ukraina, rusko, bielorusko  to su krajiny kde sa pecu buchty podla vasich receptov .... ale sak neva, vy si to zdovodnite tak ze cesky honza naucil piect buchty pol europy..  este vytiahnite spekacky, spisske parky, tatranky, horalky

pche, komedianti Rv

0 0
možnosti