- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To je řečí....A nebyli jsme ještě nedávno spojené země ? Buchty se pekly tam i tady. Je možné, že máte tak banální starosti???
mě obzvlášt oslovil, když sezona meruněk je pryč.
1/2 kg polohrubé, 9 kostek (lžiček) cukru, 3 lžíce oleje, 1 vejce, za 50 haléřů (, 1 kostička) droždí a mléka podle toho, co pečeš - na buchty cca 1/4 litru. Dlouho jsem z tohoto základního těsta dělala všechno, s jistými úpravami ovšem. Od kynutých knedlíků po velikonoční mazanec. Dodneška jsem přesvědčená, že polohrubá mouka je na kynuté těsto nejlepší
Já bych bral nějaký těsto, který bude mít úplně stejnou konzistenci, stejnou chuť jako klasický, jen se po něm nebude tloustnout jak prase. Nemáš tam něco v záloze? Já i jed syrový těsto na pokroutky a buchty, ale vždycky jsem dostal vynadáno. Stejně jako z cukroví mi chtuná je vychlazení těsto na rohlíčky, to jím celý odkrájený pláty a taky s nadávkama, přitom šetřím druhejm práci!
Tedy dávat jen hladkou není ideální...osvědčilo se spíše napůl s polohrubou. Těsto je vláčnější.
ale kdo to pak sní, když nikdo není na sladké doma...aspoň nepřiberem
hm, tak komedianti z bulvaru sa zar raz pochlapili, masa klasika su tak akurat buchty vasich starych so vas cakaju doma...
raz su buchty origo ceske, potom zas jediny narod co chodi na huby su zas cesi a tak by to mohlo ist dalej
buchty makove, lekvarove, orechove bezne pecu okrem ciech, v posku, slovensku, srbsku, slovinsku, ukraina, rusko, bielorusko to su krajiny kde sa pecu buchty podla vasich receptov .... ale sak neva, vy si to zdovodnite tak ze cesky honza naucil piect buchty pol europy.. este vytiahnite spekacky, spisske parky, tatranky, horalky
pche, komedianti