Diskuze

Guláše na mnoho způsobů. Ochutnejte pravý maďarský nebo vídeňský

Kolébkou slavného guláše je samozřejmě Maďarsko, ale i v české kuchyni mají variace na pikantní omáčku své zabydlené místo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host

4. 8. 2009 11:43
Já jsem pro pepř

Podle mne si guláš koření každý čím chce. Není na to závazný předpis. Já mám rád guláš ostrý a kořením jej zásadně pepřem - je chutnější. Paprika jenom pálí, ale žádnou chuť pak už necítíte, protože vám hoří pusa. A bez majoránky to už vůbec si neumím představit. Dobrou chuť.

0 0
možnosti

Host

4. 8. 2009 11:31
Co vám vadí ?

Nechápu to neustálé rýpání do Babici. Vždyť on přece nenutí nikoho, aby vařil jako on. Pokud se na jeho pořad díváte, tak víte že většinu jídel vaří jeho hosté a on jen asistuje. Já vařím podle sebe, ale na jeho pořady se rád dívám.

0 0
možnosti

Host

1. 8. 2009 22:47
JAK ???

Kdo tedy napíše jak vaří maďaři guláš ?

0 0
možnosti

Host

31. 7. 2009 17:12
Babica řádí

Guláš maďarskej   a do něj pepř, dál jsem nečetl nebylo třeba protože z toho vznikne hnus. Je to lidový jídlo a pepř byl kdysi drahej navíc maj pálivou papriku tak proč pepř

0 0
možnosti

Host

31. 7. 2009 17:07
pravy madarsky gulas

"pravy madarsky gulas" to je ako "prava slovenska kapustnica" - tj. v kazdej dedine je iny recept

0 0
možnosti

Host

31. 7. 2009 16:55
Dobry blabol

To psal Babica, ne? Stacilo dojit k mistu, kde se pise, ze madarsky gulas je omacka... dal uz jsem to necet Rv

0 0
možnosti

cufir-mufir

31. 7. 2009 15:18
Odkazy

Toto je docela zajímavé čtení.... guláš podle tohoto je naprosto skvělý... ;-)

http://dadala.hyperlinx.cz/hov/hovr0002.html

0 0
možnosti

Host

31. 7. 2009 15:00
Maďar nikdy nedá do goluáše majoránku

Nedávno jsem se vrátila z Maďarska, kde jsme debatovaly i o maďarském guláši neboli perkeltu a dozvěděly jsme se, že Maďar by nidky nedal do guláše majoránku a už v žádném případě ne zahustut moukou.8-o

0 0
možnosti

_m-

31. 7. 2009 15:03
Re: Maďar nikdy nedá do goluáše majoránku

Jistěže ne. V guláši má být tolik cibule, aby ho zahustila. V krajním případě (maďar by si asi uplivl) zahušťujeme sušenou nastrouhanou chlebovou kůrkou. Proč? Protože kdo není barbar  ke guláši  jí výhradně chleba.

Jinak klid, taky vařím guláš v papiňáku, zanušťuju moukou a dělám rýži, těstoviny, knedlíky.......:-)

0 0
možnosti

Host

31. 7. 2009 14:25
Papinak

Gulas v papinaku je barbarstvi a bude trestano propadnutim hrdla i statkuv...:)

0 0
možnosti

_m-

31. 7. 2009 15:03
Re: Papinak

;-DR^

0 0
možnosti

vymrzovac

31. 7. 2009 11:43
Tak na tom opravdu nic nezkazíte......

....když napíšete, že guláš je nejlepší vařit z hovězího,  segedín z vepřového  !  ;-DR^    a trvá to jen 15minut       + 2hodiny dušení ;-D      já dávám maso do papiňáku a je to za hoďku se fším fšudy;-)

0 0
možnosti

vymrzovac

31. 7. 2009 11:43
Re: Tak na tom opravdu nic nezkazíte......

...jinak  GULÁŠ   je bez diskuse nejlepší článek o "ONA"    ;-D

0 0
možnosti