- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jako všude tak i v ČH turistických regionech má restauraci kde kdo. Vybírejte kvalitnější restaurace, výjde to levnějí, než zkažený žalůdek. Zatím se mi nestálo, že by restaurace která dělá jídla "pod sačem" (to je v rožhaveném popelu) nebyla kvalitní. Další pravidlo, tam kam jedí místní je záruka dobré kvality. Prázdná restaurace ve špičce znamená buď příliš drahá nebo spíše nekvalitní. Doporučují zkusit "restoran nacionalne kuhinje" (přímo restaurace které nedělají řízky a hamburgry ale typická místní jídla). Pokud jste v letovisku Budva pak kvalitní rybí restaurace je "Jadran" (již 6 let je to no.1 rybí restaurace). Za 25-30€ dostanete delikatesy pro tři osoby. Pozdrav všem Vladimír
Do Černé Hory jezdím již přes 25 let. Njeguški pršut je sice znám v širším okolí ale úpřimně není to zase typické pro Černou Horu. Je to spíše lákadlo pro turisty. Navíc dnes se snaží vyrábět pršut všude ale pravý je jen z obce Njeguši (u městečka Cetinje). Černohorská kuchyně se dá rozdělit do dvou části (přímorská a "pravá černohorská to jest kontinentální anebo horská kuchyně". Nejen v ČH ale i v jejím okolí (Srbsko, Chovatsko, Hercegovina, Albanie) se vaří zdravě. Jídla jsou plná zeleniny, luštěnin a od 20 stol. i masa (skopové, jehněčí, občas i telecí). Na co dávat pozor.