Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Květák smažený po italsku

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky chroupat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J42o83s90e42f 71V20o35l69f85í82k 4828355789543

Co je na tom italského? Já to znám čtyřicet let a tehdy se o "italské super mňamkové středozemní" kuchyni ani nic nevědělo.

+5/−1
9.8.2015 7:49

P55a56v87e21l 80M53a87c48h46a64t48a 9347884353416

Třeba je ta krupice ze semoliny? :-P

0/0
9.8.2015 8:51

J44i57ř64í 28S64i70x15t25a 9293887197

Italský květák si umím představit - u nás doma: manželka peče,já ji jen řeknu pust odsávač - a ITÁLIE JE TADY! Výčitky až do pátého kolena!;-D:-)

+9/−1
9.8.2015 9:11

E18v79a 95R58a87n40d61o59v67á 9555692679842

Špatně jsem klikla,má být plus,tak dodatečně 3* plus ;-D;-D;-D

0/0
9.8.2015 10:01

E50v88a 93R46a36n93d47o31v10á 9375502359282

Znám už 60 let ;-D

+2/0
9.8.2015 10:02

M16i24c83h50a41l 67M32i71l44l17e51r 9866762179712

Zalezi na tom, jak se varilo u vas doma. U nas doma byla italska kuchyne dobre znama a pouzivana od 20.let minuleho stoleti. Deda a jeho svagr pracovali pro luzkove a jidelni vozy spolecnosti Wagon Lits, projezdili s nimi celou Evropu a zvlast si oblibili italskou kuchyni.

S nimi se nejen italske recepty, ale docasne take italske produkty jako pancetta, olivovy olej, extra panensky olivovy olej a parmezan prestehovaly do nasich kuchyni. Ackoliv tyhle produkty prestaly byt k mani v ceskych obchodech za socijaaaalistickeho hospodarstvi a deda ani strejda uz nikam nemohli jezdit protoze komousove jim vzali pas, laska k italske kuchyni v nich zustala.

Naucili to sve manzelky a dcery a my vnoucata jsme si pochutnavali na italske kuchyni z ceskych surovin, az se nam delaly boule za usima. Kdyz se nam nekdy podarilo sehnat trochu parmezanu a olivoveho oleje z Tuzexu, bylo to extra dobre.

+2/0
9.8.2015 10:08

Z38u67z84a73n89a 79J77u74r75k67o88v34á 5511867185519

přesně, já žiju přes 10 let v Římě a o smaženém květáku po italsku jsem nikdy neslyšela... když už, tak by ho Ital obalil v mouce a bublinkové vodě (pastella), jak se to tady běžně dělá s calamari nebo třeba cuketovými květy

0/0
9.8.2015 21:05
Foto

J54a33r68o33m47í75r 27K24o11b45e22l15k80a 7514584591865

Mňam:-)

+1/0
9.8.2015 7:41







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.