Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Květák smažený po italsku

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky chroupat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J22o49s61e52f 49V74o83l68f60í37k 4238255749563

Co je na tom italského? Já to znám čtyřicet let a tehdy se o "italské super mňamkové středozemní" kuchyni ani nic nevědělo.

+5/−1
9.8.2015 7:49

P54a84v35e95l 44M79a86c23h65a78t51a 9957614733926

Třeba je ta krupice ze semoliny? :-P

0/0
9.8.2015 8:51

J34i17ř20í 87S79i29x40t26a 9853357897

Italský květák si umím představit - u nás doma: manželka peče,já ji jen řeknu pust odsávač - a ITÁLIE JE TADY! Výčitky až do pátého kolena!;-D:-)

+9/−1
9.8.2015 9:11


E54v62a 93R79a68n23d91o69v97á 9445672569252

Špatně jsem klikla,má být plus,tak dodatečně 3* plus ;-D;-D;-D

0/0
9.8.2015 10:01

E75v24a 97R82a81n10d53o22v20á 9755362299122

Znám už 60 let ;-D

+2/0
9.8.2015 10:02

M37i94c36h24a67l 49M70i53l34l33e29r 9846202389132

Zalezi na tom, jak se varilo u vas doma. U nas doma byla italska kuchyne dobre znama a pouzivana od 20.let minuleho stoleti. Deda a jeho svagr pracovali pro luzkove a jidelni vozy spolecnosti Wagon Lits, projezdili s nimi celou Evropu a zvlast si oblibili italskou kuchyni.

S nimi se nejen italske recepty, ale docasne take italske produkty jako pancetta, olivovy olej, extra panensky olivovy olej a parmezan prestehovaly do nasich kuchyni. Ackoliv tyhle produkty prestaly byt k mani v ceskych obchodech za socijaaaalistickeho hospodarstvi a deda ani strejda uz nikam nemohli jezdit protoze komousove jim vzali pas, laska k italske kuchyni v nich zustala.

Naucili to sve manzelky a dcery a my vnoucata jsme si pochutnavali na italske kuchyni z ceskych surovin, az se nam delaly boule za usima. Kdyz se nam nekdy podarilo sehnat trochu parmezanu a olivoveho oleje z Tuzexu, bylo to extra dobre.

+2/0
9.8.2015 10:08

Z90u74z57a65n59a 93J21u64r31k57o44v84á 5801767445869

přesně, já žiju přes 10 let v Římě a o smaženém květáku po italsku jsem nikdy neslyšela... když už, tak by ho Ital obalil v mouce a bublinkové vodě (pastella), jak se to tady běžně dělá s calamari nebo třeba cuketovými květy

0/0
9.8.2015 21:05
Foto

J67a60r65o84m95í42r 83K76o28b85e71l51k89a 7784964701715

Mňam:-)

+1/0
9.8.2015 7:41





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.