Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Květák smažený po italsku

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky chroupat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J14o43s44e68f 85V20o11l33f65í18k 4358675229983

Co je na tom italského? Já to znám čtyřicet let a tehdy se o "italské super mňamkové středozemní" kuchyni ani nic nevědělo.

+5/−1
9.8.2015 7:49

P98a94v26e45l 70M98a76c23h79a31t22a 9387184833266

Třeba je ta krupice ze semoliny? :-P

0/0
9.8.2015 8:51

J82i49ř79í 57S85i36x13t37a 9243497127

Italský květák si umím představit - u nás doma: manželka peče,já ji jen řeknu pust odsávač - a ITÁLIE JE TADY! Výčitky až do pátého kolena!;-D:-)

+9/−1
9.8.2015 9:11

E14v41a 58R67a14n94d70o91v45á 9395382739492

Špatně jsem klikla,má být plus,tak dodatečně 3* plus ;-D;-D;-D

0/0
9.8.2015 10:01

E53v64a 89R63a22n56d56o12v27á 9175822679542

Znám už 60 let ;-D

+2/0
9.8.2015 10:02

M19i36c72h94a66l 12M95i68l94l44e63r 9226272279662

Zalezi na tom, jak se varilo u vas doma. U nas doma byla italska kuchyne dobre znama a pouzivana od 20.let minuleho stoleti. Deda a jeho svagr pracovali pro luzkove a jidelni vozy spolecnosti Wagon Lits, projezdili s nimi celou Evropu a zvlast si oblibili italskou kuchyni.

S nimi se nejen italske recepty, ale docasne take italske produkty jako pancetta, olivovy olej, extra panensky olivovy olej a parmezan prestehovaly do nasich kuchyni. Ackoliv tyhle produkty prestaly byt k mani v ceskych obchodech za socijaaaalistickeho hospodarstvi a deda ani strejda uz nikam nemohli jezdit protoze komousove jim vzali pas, laska k italske kuchyni v nich zustala.

Naucili to sve manzelky a dcery a my vnoucata jsme si pochutnavali na italske kuchyni z ceskych surovin, az se nam delaly boule za usima. Kdyz se nam nekdy podarilo sehnat trochu parmezanu a olivoveho oleje z Tuzexu, bylo to extra dobre.

+2/0
9.8.2015 10:08

Z25u47z86a54n75a 40J14u30r45k48o24v67á 5921107865349

přesně, já žiju přes 10 let v Římě a o smaženém květáku po italsku jsem nikdy neslyšela... když už, tak by ho Ital obalil v mouce a bublinkové vodě (pastella), jak se to tady běžně dělá s calamari nebo třeba cuketovými květy

0/0
9.8.2015 21:05
Foto

J75a10r59o84m44í29r 49K71o36b77e80l58k30a 7354514941395

Mňam:-)

+1/0
9.8.2015 7:41







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.