Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Grilujete? Dejte pozor, už řada lidí onemocněla

Patnáct pacientů s těžkými průjmy, bolestmi hlavy a svalů leží na infekčním oddělení ústecké nemocnice. Onemocněli takzvanou kampylobakteriózou, jejímž původcem je bakterie ze špatně upravené potravy, hlavně při grilování. Pozřeli nedopečené maso.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Mamaruska

Jsou i další důvody, proč negrilovat

Třeba to, že grilované maso fakt není zdravé, připálené kousky jsou karcinogenní a málokdo se vůbec zajímá o to, jak grilovat správně, aby tato rizika snížil. Souhlasím s tímhle názorem: http://www.vitalia.cz/clanky/grilovani-hazard-se-zdravim/ že nás grilování pomalu zabíjí.

0/0
19.5.2009 11:02

Paxa

Tahle bakterie se u drůbeže

vyskytuje naprosto běžně a co vím, tak jí neškodí. Problém je opravdu při nedotatečné tepelné úpravě a je fakt, že tahle nemoc je dost děsná. Manžela před pár lety postihla druhý den po návratu z pracovního pobytu v Paříži, po vyhodnocení jídelníčku doktorka po poradě s hygieničkou konstatovala, že jediným možným zdrojem infekce mohla být (naprosto výborná) majonéza, kterou tam podávali na jedné nóbl recepci. Nepřála bych vám to byť jen vidět, člověk je i při "nekomplikovaném" průběhu skoro měsíc naprosto odkecaný, jíst nejdřív nemůže vůbec, později jen suchou rýži a banány, šíleně tudíž zhubne, vyčerpanost příšerná, několik prvních dní horečka, zimnice, prostě děs.

0/0
15.5.2009 10:54

TristanTzara

Re: Tahle bakterie se u drůbeže

Strašné. Konec světa X

0/0
15.5.2009 14:38

Robik1

smrt

Nejhorší smrt je z vyplašení;-D;-D;-D

0/0
15.5.2009 9:39

gagaryn

***

maso jím jen syrové.

0/0
15.5.2009 6:56

Sallmi

Pod pokličkou

V tomto pořadu kdysi řekli, že žádná bakterie nedokáže přežít v alkoholu, takže stopku slivovičky před a pro jistotu i po jídle ;-D

0/0
15.5.2009 6:47

bukin

Re: Pod pokličkou

ano, v prostředí, kde je více než 15% alkoholu nežije žádný mikroorganismus. Známá věc.

0/0
15.5.2009 10:55

neurol23

to se me netyka

maso nejim :-)R^

0/0
14.5.2009 13:52

vymrzovac

patnáct lidí, jo?

....a není už to pandemie jako v tom mexiku?

0/0
14.5.2009 12:15

Hery Potrovka

Re: patnáct lidí, jo?

R^;-D

0/0
15.5.2009 9:35

TarasBulba

Vařím, peču, opíkám, rožním, udím, ...

... ale nikdy jsem negriloval.

0/0
14.5.2009 11:56

J i ř í

Bude další zákaz

Nezakáží naši výteční hygienici po nebalených koblihách prodávat syrové maso?

0/0
14.5.2009 11:53

tmf

Re: Bude další zákaz

bylo by na čase, vždyť co je lepšího než zmačkaná kobliha v igelitu který je celý od cukru. To byl dobrý nápad.

0/0
14.5.2009 15:29







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.