Diskuze

Lososové lahůdky, které potěší vaše chuťové buňky

Jedna z nejpopulárnějších ryb sice patří mezi ty tučnější, ale zdraví velmi svědčí. A co teprve chuťovým buňkám...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tatami

27. 2. 2009 17:44
Casy se meni

Za Vaclava 4 prazska chudina domostrovala a zadala ze nesmi dostat lososa vic ne 3 x tydne. Inu casy se meni.

0 0
možnosti

kanarek1

27. 2. 2009 16:24
kanarek

Losos je skodlivy, je vesmes chovan v sadkach a krmen karcinogenni kostni mouckou.

0 0
možnosti

vanda

27. 2. 2009 20:19
Re: kanarek

je potreba koupit lososa morskeho (wild) a ne chovaneho na farmach (farmed). Losos z more je sice tucnejsi, ale diky tuku obsahuje pro telo velice dulezity omega 3 acid.

0 0
možnosti
JM

Hucul

27. 2. 2009 13:07
Anebo v citronove omacce s kapary!

Udelame klasickou bilou omacku (maslo+mouka, trosku zaprazit, pridat mleko, rozmichat) a do ni dame stavu tak cca z jednoho citronu (dle chuti), bily pepr, sul a kapary. Nechame trosicku provarit a bud podavame s osmahnutym lososem, nebo lososa dame do pekacku, omackou zalijeme a dame zapect do trouby. :o)

0 0
možnosti

zajímavec zajímací

27. 2. 2009 12:39
pro zajímavost

ve švédsku stojí velečerstvý losos stejně jako kuřecí maso

0 0
možnosti
JM

Hucul

27. 2. 2009 13:09
Re: pro zajímavost

Fakt je, ze kdyz si na rybim trhu koupim dva velke kusance lososa nebo cerstve vyuzenou makrelku, je to za par babek, kdezto kdyz si vyhodim z kopytka a dam si tunaka, necham tam majlant. V CR jsou obe ryby za zhruba stejny peniz.

0 0
možnosti

Brebertička

27. 2. 2009 12:12
Zapálená kuchařka radí informuje

Losos je nejlepší jěště živý z Honolulu koupený na tržnici ve Wídni.

0 0
možnosti

Jorga

28. 2. 2009 11:52
Re: Zapálená kuchařka radí informuje

Tady je někdo mimi mísu ;-D

0 0
možnosti
WP

Wes Parmalee

27. 2. 2009 10:36
!

Uzenýho můžu...

0 0
možnosti
EB

Eva

27. 2. 2009 8:23
Losos

já jsem relativně čerstvého lososa (skoro 500 g filet) koupila v Hypernově. Je sice dražší (stál cca 160 Kč), ale byl moc dobrý. Nebo se dá použít uzený.

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

27. 2. 2009 7:38
ještě nám poraďte.....

.....kde vzít u nás čerstvého lososa. Všichni lososi, kteří se u nás objeví, jsou nejmíň tejden po smrti:-/..takže tohle bych syrový asi nežral........moje chuťové buňky potěší uzený losos:-P

0 0
možnosti