- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Za Vaclava 4 prazska chudina domostrovala a zadala ze nesmi dostat lososa vic ne 3 x tydne. Inu casy se meni.
Losos je skodlivy, je vesmes chovan v sadkach a krmen karcinogenni kostni mouckou.
je potreba koupit lososa morskeho (wild) a ne chovaneho na farmach (farmed). Losos z more je sice tucnejsi, ale diky tuku obsahuje pro telo velice dulezity omega 3 acid.
Udelame klasickou bilou omacku (maslo+mouka, trosku zaprazit, pridat mleko, rozmichat) a do ni dame stavu tak cca z jednoho citronu (dle chuti), bily pepr, sul a kapary. Nechame trosicku provarit a bud podavame s osmahnutym lososem, nebo lososa dame do pekacku, omackou zalijeme a dame zapect do trouby. :o)
ve švédsku stojí velečerstvý losos stejně jako kuřecí maso
Fakt je, ze kdyz si na rybim trhu koupim dva velke kusance lososa nebo cerstve vyuzenou makrelku, je to za par babek, kdezto kdyz si vyhodim z kopytka a dam si tunaka, necham tam majlant. V CR jsou obe ryby za zhruba stejny peniz.
Losos je nejlepší jěště živý z Honolulu koupený na tržnici ve Wídni.
já jsem relativně čerstvého lososa (skoro 500 g filet) koupila v Hypernově. Je sice dražší (stál cca 160 Kč), ale byl moc dobrý. Nebo se dá použít uzený.
.....kde vzít u nás čerstvého lososa. Všichni lososi, kteří se u nás objeví, jsou nejmíň tejden po smrti..takže tohle bych syrový asi nežral........moje chuťové buňky potěší uzený losos