Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Lososové lahůdky, které potěší vaše chuťové buňky

Jedna z nejpopulárnějších ryb sice patří mezi ty tučnější, ale zdraví velmi svědčí. A co teprve chuťovým buňkám...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Tatami

Casy se meni

Za Vaclava 4 prazska chudina domostrovala a zadala ze nesmi dostat lososa vic ne 3 x tydne. Inu casy se meni.

0/0
27.2.2009 17:44

kanarek1

kanarek

Losos je skodlivy, je vesmes chovan v sadkach a krmen karcinogenni kostni mouckou.

0/0
27.2.2009 16:24

vanda

Re: kanarek

je potreba koupit lososa morskeho (wild) a ne chovaneho na farmach (farmed). Losos z more je sice tucnejsi, ale diky tuku obsahuje pro telo velice dulezity omega 3 acid.

0/0
27.2.2009 20:19

Hucul

Anebo v citronove omacce s kapary!

Udelame klasickou bilou omacku (maslo+mouka, trosku zaprazit, pridat mleko, rozmichat) a do ni dame stavu tak cca z jednoho citronu (dle chuti), bily pepr, sul a kapary. Nechame trosicku provarit a bud podavame s osmahnutym lososem, nebo lososa dame do pekacku, omackou zalijeme a dame zapect do trouby. :o)

0/0
27.2.2009 13:07

zajímavec zajímací

pro zajímavost

ve švédsku stojí velečerstvý losos stejně jako kuřecí maso

0/0
27.2.2009 12:39

Hucul

Re: pro zajímavost

Fakt je, ze kdyz si na rybim trhu koupim dva velke kusance lososa nebo cerstve vyuzenou makrelku, je to za par babek, kdezto kdyz si vyhodim z kopytka a dam si tunaka, necham tam majlant. V CR jsou obe ryby za zhruba stejny peniz.

0/0
27.2.2009 13:09

Brebertička

Zapálená kuchařka radí informuje

Losos je nejlepší jěště živý z Honolulu koupený na tržnici ve Wídni.

0/0
27.2.2009 12:12

Jorga

Re: Zapálená kuchařka radí informuje

Tady je někdo mimi mísu ;-D

0/0
28.2.2009 11:52

Jorga

Re: Zapálená kuchařka radí informuje

Opravuji:

Tady je někdo mimO místu.

0/0
28.2.2009 11:53

Popík

Re: Zapálená kuchařka radí informuje

Losos z Honolulu a ve Vídni? To si děláte kozy!

0/0
2.3.2009 9:48

Wes Parmalee

!

Uzenýho můžu...

0/0
27.2.2009 10:36

Eva

Losos

já jsem relativně čerstvého lososa (skoro 500 g filet) koupila v Hypernově. Je sice dražší (stál cca 160 Kč), ale byl moc dobrý. Nebo se dá použít uzený.

0/0
27.2.2009 8:23

vymrzovac

ještě nám poraďte.....

.....kde vzít u nás čerstvého lososa. Všichni lososi, kteří se u nás objeví, jsou nejmíň tejden po smrti:-/..takže tohle bych syrový asi nežral........moje chuťové buňky potěší uzený losos:-P

0/0
27.2.2009 7:38

Eva

Re: ještě nám poraďte.....

no vzhledem k tomu, že máme moře daleko a losos čerstvý v našem rybníku jaxi nejni, tak se musí dovážet. Tak proto se prodávají už zabití nebo připravené filety.

0/0
27.2.2009 8:24

Jakub

Re: ještě nám poraďte.....

Jo jo...  Dříve se papali často.. Chytnul ho člověk i v řece v čr[>-]

0/0
27.2.2009 9:43







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.