- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Proč si děláte problém. Je to dobré, je to vonňavé a je to k jídlu. Tak proč to nejíst - je zima a tak hurá na škvarky , vepřové ap. Až bude jaro, jí se něco jiného a v létě si dáme salát. Když se člověk naučí poslouchat tělo, může jíst všechno - a nemá ani nadváhu ani celulitidu ani zkažený žaludek, jen radost z jídla.
Ono je řeč o masopustu a půstu, pokuď se nemýlím. A tyto zvyky pocházejí z dob, kdy většina mauálně těžce pracovala a nežila v přebytku jako dnes. Když je čekal dlouhodobý půst, tak se "nabaštili", protože věděli, že je čeká očista těla odříkání. V dnešní době nikdo nepostí, zato sedí na zadku v autě, v práci a doma a přejídá se 356 dní. Takže masopustní žranice je totálně mimo a když už, tak jak správně navrhujete, nedopřávat každý den? Máme vitaminy, fitka a zdravotnictví skoro zadaro. Stačí poslouchat tělo a mít radost z jídla.
Tedy to je recept za všechny prachy. By mne zajímalo, jestli to podle něj autorka článku zkoušela dělat. Docela by mne zajímalo, jak odhaduje teplotu na sporáku na 120°C (asi vědma). Silně pochybuji, že by se sádlo lépe rozpouštělo při podlití vodou. To sádlo se má škvařit a ne vařit. Vodu tam lijí jenom lenoši, kteří nejsou schopni stát u plotny a míchat sádlo hned od začátku, tak aby se jim nepřichytávalo. S rychlejším pouštěním tuku to fakt nemá nic společného. A škvařit 1kg sádla 3-4 hodiny? No tak to musí být pak škvarečky! Takové malé a černé
Moje řeč paní Sallami. Mě to už za mlada učila moje babča, chudák, museli ji v 50ti letech pořídit xxl rakev, totiž škvarky a saádlo na pecníku chleba s cibulkou byla její snídaně oběd a večeře. Měli jsme ji moc rádi, vždy nám dala 6 krajíců a kokakolu. Moje maminka zemřela ještě mladší, měla stále zácpu, tak jen seděla a vymýšlela recepty na cukroví, aby to s těmi škvarkami mělo nějakou obměnu. Zemřela s 45 léty v rakvi xxxlll. Mě je teprvá 43 a škvarky škvařím každou středu a neděli, to nemám oridinační hodiny. Trochu problém je, že škvarky mají ten zvyk, že jejich struktura se projeví na mém těle ala haliny Obrovské, ale moji kouloušci si to nemohou vynachválit. Prostě škvarky - to je moje.
Najděte si ve vyhledávači: Zapálené brambory
A uvidíte jak kuchta Lenka Požárová krmí našeho Tondu zeleninkou a ne masem.
Ten Tonda je ale trdlo, a ta ženská POžárová asi moc vařit neumí. Ale koření je to vynikající, znám ho.
Tlusté miminka, obézní dětičky, dobře živení ajťáci bez pohybu, celulitní maminky, pupkatí tatíci, víte co?.....Že v Česku se žere furt a dobře a o 40denním půstu mají tak páru ještě snad jeptišky v klášteře a snad štíhlé poupátka v redakci ONA.....A protože jsme známí pokrytci, tak si tu nalháváme, že dnes, kdy dávno není chudoba ale obžerství si ještě legitímně můžeme narvat břicha opečeným bůčkem s přílohou škvarků a koblih s drobenkou....Jo a pak v dvaceti létech vypadáme jak naše top modelka agáta s břichem jak kobliha, stehnami jak pečená husa a celulitidou jak pomerančová zahrada.....A pak se móc v diskusích divíme, že jo, že nám pupkatí puchejři zdrhají k mladým necelulitním žabkám...a zralé boubelky k mladým sportovním kolouškům....Ale zato buďmě rádi za jednu obrouskou výhodu obžerství a ojedinělé české vítězství - vedeme v rakovině střeva - hurááááá - a české babičky a dědečci jsou nejméně pohybliví a nejvíce nemocemi zažívaciho traktu postižení. La viva bůček a pivčo.
"Týden končí weekend začínáP utakže je se třeba do těch dobrot pustit(napřed vyrobit a potom ochutnat), aˇdostaneme do těla "trochu jedu", když řádí ta "potvora" krize, která se dá "léčit jako chřipka" . Zdravím všechny. 14me,24you