Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Sváteční masopustní menu plné dobrot

Masopust je nejveselejší svátek roku a kromě maškarního průvodu se slaví samozřejmě dobrým jídlem. Vždyť před námi je čtyřicetidenní půst.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Tonda

Zapálené Brambory

Milá Lenko, přeji ti vše nejlepší k svátečku :-)

0/0
21.2.2009 18:55

rea

proč

Proč si děláte problém. Je to dobré, je to vonňavé a je to k jídlu. Tak proč to nejíst - je zima a tak hurá na škvarky , vepřové ap. Až bude jaro, jí se něco jiného a v létě si dáme salát. Když se člověk naučí poslouchat tělo, může jíst všechno - a nemá ani nadváhu ani celulitidu ani zkažený žaludek, jen radost z jídla.

0/0
20.2.2009 11:54

sedlák Ota

Re: proč

Ono je řeč o masopustu a půstu, pokuď se nemýlím. A tyto zvyky pocházejí z dob, kdy většina mauálně těžce pracovala a nežila v přebytku jako dnes. Když je čekal dlouhodobý půst, tak se "nabaštili", protože věděli, že je čeká očista těla odříkání. V dnešní době nikdo nepostí, zato sedí na zadku v autě, v práci a doma a přejídá se 356 dní. Takže masopustní žranice je totálně mimo a když už, tak jak správně navrhujete, nedopřávat každý den? Máme vitaminy, fitka a zdravotnictví skoro zadaro. Stačí poslouchat tělo a mít radost z jídla.

0/0
20.2.2009 13:00

Brundi

Re: proč

Ja pust drzim... :-)

0/0
21.2.2009 1:11

Sallmi

škvarky

Tedy to je recept za všechny prachy. By mne zajímalo, jestli to podle něj autorka článku zkoušela dělat. Docela by mne zajímalo, jak odhaduje teplotu na sporáku na 120°C (asi vědma). Silně pochybuji, že by se sádlo lépe rozpouštělo při podlití vodou. To sádlo se má škvařit a ne vařit. Vodu tam lijí jenom lenoši, kteří nejsou schopni stát u plotny a míchat sádlo hned od začátku, tak aby se jim nepřichytávalo. S rychlejším pouštěním tuku to fakt nemá nic společného. A škvařit 1kg sádla 3-4 hodiny? No tak to musí být pak škvarečky! Takové malé a černé :-©

0/0
20.2.2009 10:46

Dr.JDr. Celulitisová

Re: škvarky

Moje řeč paní Sallami. Mě to už za mlada učila moje babča, chudák, museli ji v 50ti letech pořídit xxl rakev, totiž škvarky a saádlo na pecníku chleba s cibulkou byla její snídaně oběd a večeře. Měli jsme ji moc rádi, vždy nám dala 6 krajíců a kokakolu. Moje maminka zemřela ještě mladší, měla stále zácpu, tak jen seděla a vymýšlela recepty na cukroví, aby to s těmi škvarkami mělo nějakou obměnu. Zemřela s 45 léty v rakvi xxxlll. Mě je teprvá 43 a škvarky škvařím každou středu a neděli, to nemám oridinační hodiny. Trochu problém je, že škvarky mají ten zvyk, že jejich struktura se projeví na mém těle ala haliny Obrovské, ale moji kouloušci si to nemohou vynachválit. Prostě škvarky - to je moje.

0/0
20.2.2009 11:07

Hanka

Re: škvarky

Milé dámy. Jak Vás tak poslouchám, tak jste škvarky asi neškvařily ani jedna. Pokud jste se dnes večer nedívaly na Uvolněte se prosím, tak to udělejte. Hlavně na posledního hosta. Možná změníte názor.

0/0
20.2.2009 23:02

Brundi

Re: škvarky

Ja to sledovala tak na pul oka... Ten pan reznik vykladal, jak skvarit skvarky? A to s tou vodou... zalezi na kvalite sadla - kdyz je to kvalitni vnejsi sadlo z dobre krmeneho prasete, neni nutno podlevat vodou. Pokud je z prasete z "kolchozu", navic strejchnute vnitrnim, pak je podliti vodou resenim. Tak, ted jsem to rozsekla! ;-)

0/0
21.2.2009 1:09

Sallmi

Re: škvarky

A když dámou nejsem, tak na to koukat nemusím? Jinak škvařil jsem sádlo den před tím, než vyšel tento článek.

0/0
23.2.2009 10:18

Milcha

Dietka pro milého Toníka

Najděte si ve vyhledávači: Zapálené brambory

A uvidíte jak kuchta Lenka Požárová krmí našeho Tondu ;-D zeleninkou a ne masem. ;-D

0/0
20.2.2009 8:59

Jarda

Re: Dietka pro milého Toníka

Ten Tonda je ale trdlo, a ta ženská POžárová asi moc vařit neumí. Ale koření je to vynikající, znám ho.

0/0
20.2.2009 17:16

Dr.JDr. Celulitisová

Viva la bůček celulitis

Tlusté miminka, obézní dětičky, dobře živení ajťáci bez pohybu, celulitní maminky, pupkatí tatíci, víte co?.....Že v Česku se žere furt a dobře a o 40denním půstu mají tak páru ještě snad jeptišky v klášteře a snad štíhlé poupátka v redakci ONA.....A protože jsme známí pokrytci, tak si tu nalháváme, že dnes, kdy dávno není chudoba ale obžerství si ještě legitímně můžeme narvat břicha opečeným bůčkem s přílohou škvarků a koblih s drobenkou....Jo a pak v dvaceti létech vypadáme jak naše top modelka agáta s břichem jak kobliha, stehnami jak pečená husa a celulitidou jak pomerančová zahrada.....A pak se móc v diskusích divíme, že jo, že nám pupkatí puchejři zdrhají k mladým necelulitním žabkám...a zralé boubelky k mladým sportovním kolouškům....Ale zato buďmě rádi za jednu obrouskou výhodu obžerství a ojedinělé české vítězství - vedeme v rakovině střeva - hurááááá - a české babičky a dědečci jsou nejméně pohybliví a nejvíce nemocemi zažívaciho traktu postižení. La viva bůček a pivčo.

0/0
20.2.2009 7:47

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Viva la bůček celulitis

Ale vzdyt si klidne jezte zrni a zeleninku a kupujte "zdrave" light potraviny (ty jogurty musi byt podle me zahustovane sadrou). A my, co nemame celulitidu jako celozivotniho strasaka, si budeme pochutnavat na bucku a pivu. A az bude valka, tak tlusty budou hubeny a hubeny budou studeny....;-D

0/0
20.2.2009 9:33

Dr.JDr. Celulitisová

Re: Viva la bůček celulitis

Vážená paní Hondo_Mrkev_Pajduláková, kvapně jste četla, kvapně. Já sama mám celulitidu a mohu se chlubit objemem Haliny Obrovské a dopřávám si všech mastných a kalorických poživatin z plnýho hrdla. Kromě toho si mohu dovolit mladého štíhlího milence, vlastně dva, neb pozor!, jsem úspěšna léčitelka rakoviny střeva a nebýt obžerství mé a mých spoluobčanů, neměla bych nejen rozměry Haliny Obrovské ale ani jednoho klučinu v postýlce a ani moji prosperující privátní kliniku. Buchtičky, bůček, škvarky, koláčky, rakvičky, jitrničky a jelítka, žádný pohyb, stres a šaty xxll mé a mých klientů a klientek sjou zárukou mého krátého ale intezivně-poživačného bytí na zemi. PS. Nechcete termín? Úterý, 13.00 h., klinika hned naproti hřbitovu.

0/0
20.2.2009 10:21

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Viva la bůček celulitis

Heh????

Je mi lito, ale srandu si holt predstavuju jinak. Ovsem proti gustu zadny disputat, jak v jidle, tak ve smyslu pro humor .....

0/0
20.2.2009 10:35

Dr.JDr. Celulitisová

Re: Viva la bůček celulitis

Opětovně mě paní Hona-Mrkev_pajduláková mrzí, že ledabyle čtete a to dokonce mezi řádky. To není sranda. kdyby jste se denně dívala do tlustého střeva mých pacientů s pokročilou rakovinou, přešla by vás jakákoliv sranda. A ti pacienti sou většinou nehybné velké kolosy, které nejenom před masopustním půstem, jak je v článku řeč ale po celý rok rádi škvarky, koblihy, rakvičky, bůček, jelítka a slivovičku. kde je tady nějaká sranda, když ti lidi za mlada umíraj? Mě to taky čeká, vyz škvarky výše. Žádný půst, paní Hondová, žádný. 

0/0
20.2.2009 11:13

Sallmi

Re: Viva la bůček celulitis

Tedy větší blábol jsem už dlouho nečetl, gratuluji. Osobně jím hodně a dle tebe i velmi nezdravě a při svých 34letech, 174cm mám váhu 69kg. Do posilovny nechodím, jezdím hodně autem a sportu také moc nedám. Když jsem byl na jedněch jaterních testech (nebyly to zase tak těžké otázky i ty bys to zvládla :-)) Tak se doktor divil, že prý tak nízký cholesterol ještě snad ani neviděl. Proto jsem si včera vyškvařil sádlo, abych ho dostal do těla ;-D. Jinak podívej se na "štíhlé" američany. Při pohledu na ně jsem rád za naší klasickou českou stravu. Sláva knedlíkům, bůčku a pivu!V

0/0
20.2.2009 10:26

Dr.JDr. Celulitisová

Re: Viva la bůček celulitis

Pani Sallami, dyť ste ještě mladá skákalka, buďte ráda a užívejte škvarečky a sádýlka. Jistě vám to chutná, tak proč se omezovat? A navíc, máte skvělé výsledky. Chtělo by to občas proměnit s ovarem nebo prejtem a co tak pečená husička, mňam, mňam. Víte, já v mých letech už mám na kahánku, tak dělám jen testy pancientům, co přijdou na rakovinu nebo obezitu těla a ducha, mně sobě už radši ne. To víte 123 kg na 152 cm....

0/0
20.2.2009 11:20

Sallmi

Re: Viva la bůček celulitis

Koukám, že tobě už ten tuk tlačí i na mozek ;-D. Přečti si ještě jednou mou první větu, a pak to zkus znova. Jinak můj nick nemá se salámy vůbec nic společného a jeho historie sahá někam úplně jinam.Rv

0/0
23.2.2009 10:09

JerryBa

Dobrou chuť "for every people"

 "Týden končí weekend začínáP utakže je se třeba do těch dobrot pustit(napřed vyrobit a potom ochutnat), aˇdostaneme do těla "trochu jedu", když řádí ta "potvora" krize, která se dá "léčit jako chřipka" . Zdravím všechny. 14me,24you ;-DEU(Y)

0/0
20.2.2009 6:53







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.