- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na aj wikipedii jsem nalezl zhruba toto: "Plnotučné" (thick) kokosové mléko se lisuje přímo z drcené dužiny kokosu. Ta se pak dále zahřívá s vodou a lisuje se znovu - získává se nízkotučné mléko (thin). Po ochlazení se na povrchu mléka vytváří "smetana" - kokosový krém. Mléko určené na konzervování se obvykle míchá z obou získaných druhů, někteří výrobci do něj přidávají látky zabraňující srážení tuku na povrchu konzervy. složek - neznalí spotřebitelé totiž pokládají ztuhlou vrstvu smetany v konzervě za známku zkažení. Kokosová dužina obsahuje také neuvěřitelných 33% tuku (pozor, složením to jsou ale samé tuky ukládající se v cévách). Kokosové mléko které jsem náhodou sehnal bylo plné smetany (ztuhlé) a zřejmě se bohatě vyrovnalo uvedenému kokosovému krému.