Diskuze

Lahodná kokosová rýže

Tato mléčná dobrota se v thajských restauracích podává jako dezert, vy ji ale můžete zkusit i jako lehkou večeři (tomu odpovídá množství ingrediencí v našem receptu). A pozor - zbožňují ji i zapřisáhlí odpůrci rýžových nákypů a mléčné rýže z obchodu!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Eva

12. 1. 2009 20:32
kokosový krém

Jaký kokosový krém? ten se koupí?

0 0
možnosti

MJ

18. 1. 2009 13:50
Re: kokosový krém

Na aj wikipedii jsem nalezl zhruba toto: "Plnotučné" (thick) kokosové mléko se lisuje přímo z drcené dužiny kokosu. Ta se pak dále zahřívá s vodou a lisuje se znovu - získává se nízkotučné mléko (thin). Po ochlazení se na povrchu mléka vytváří "smetana" - kokosový krém. Mléko určené na konzervování se obvykle míchá z obou získaných druhů, někteří výrobci do něj přidávají látky zabraňující srážení tuku na povrchu konzervy. složek - neznalí spotřebitelé totiž pokládají ztuhlou vrstvu smetany v konzervě za známku zkažení. Kokosová dužina obsahuje také neuvěřitelných 33% tuku (pozor, složením to jsou ale samé tuky ukládající se v cévách). Kokosové mléko které jsem náhodou sehnal bylo plné smetany (ztuhlé) a zřejmě se bohatě vyrovnalo uvedenému kokosovému krému.

0 0
možnosti