Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Lahodná kokosová rýže

Tato mléčná dobrota se v thajských restauracích podává jako dezert, vy ji ale můžete zkusit i jako lehkou večeři (tomu odpovídá množství ingrediencí v našem receptu). A pozor - zbožňují ji i zapřisáhlí odpůrci rýžových nákypů a mléčné rýže z obchodu!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

MJ

Zkušenost

Kdyby jste to někdo zkoušel, tak pozor na uvedené množství cukru. Povzbuzen receptem jsem do rýže odsypal pro mne i tak neuvěřitelných 90g (místo 200g) plus ještě 20g cukru vanilkového. Výsledek byl šíleně přeslazený, naštěstí se to ale s vychladnutím rýže zlepšilo. Jinak to ale bylo celkem zajímavé, rýže je skutečně hodně jemná a hladká, pravděpodobně díky opravdu velkému množství tuku z kokosového mléka (krému). Rozhodně doporučuji recept vyzkoušet, jinak klasická rýžová kaše dochucená nakonec strouhaným kokosem a medem a doplněná vhodným ovocem by však mohla mít v našich končinách přece jen navrch.

Kůra z běžně dostupných citrónů v obchodech obsahuje látky, jejichž požití je zdraví nebezpečné!

Na téma zbavení citrónů jejich chemického ošetření jsem už slyšel několik rad, sám ale žádné z nich nevěřím. Nějaký fundovaný pohled na věc by bylo čtenářsky jistě velmi zajímavé téma.

0/0
18.1.2009 14:58

sobolka

kokosový krém

Zajímalo by mě,kde seženu kokosový krém.Četla jsem to v receptu poprvé.:-)

0/0
15.1.2009 19:01

Kugita

Re: kokosový krém

vetšinou ho maji v obchodu hned vedle kokosoveho mleka..je treba jen cist napis..;o))

0/0
15.1.2009 23:13

_m-

poznámka pro autorku

zapřísáhlí odpůrci rýžových nákypů ji těžko mohou zbožňovat. Pouze zapřísáhlí odpůrci rýžových nákypů ala školní jídelna - rozblemcaná rýže politá švestkovým kompotem. To jsem v životě nepozřela. Ale rýžový nákyp mojí babičky - se zapečenými jablíčky a velkou sněhovou čepicí - stejně jako dobře doma udělaná rýžová kaše se skořicí a máslem je něco úpně jiného a chutná skvěle i bez kokosu.

0/0
14.1.2009 10:38

annakkk

je to obycejna konzerva

coconut cream se jmenuje. existuje i coconut milk. cc. obsahuje vic tuku. ale ja neziji v CR, urcite maji v obchodech asijci i v Cechach.

0/0
12.1.2009 22:14

chenile

Re: je to obycejna konzerva

maj... ale 800ml vyjde na 80kč.. to si umim predstavit lepsi veceri

0/0
14.1.2009 9:20

_m-

Re: je to obycejna konzerva

To ne, kupuju si to občas do kafe v rámci rostlinné stravy, a myslím, že v Tesco je to levnější. Ale přesnou cenu neznám, už je to dlouho.

0/0
14.1.2009 10:33

_m-

Re: je to obycejna konzerva

Nejen asijci, i v kamenných obchodech v oddělení exotické stravy nebo dietní stravy - namátkou Albert, Tesco stoprocentně.

0/0
14.1.2009 10:39

Eva

kokosový krém

Jaký kokosový krém? ten se koupí?

0/0
12.1.2009 20:32

MJ

Re: kokosový krém

Na aj wikipedii jsem nalezl zhruba toto: "Plnotučné" (thick) kokosové mléko se lisuje přímo z drcené dužiny kokosu. Ta se pak dále zahřívá s vodou a lisuje se znovu - získává se nízkotučné mléko (thin). Po ochlazení se na povrchu mléka vytváří "smetana" - kokosový krém. Mléko určené na konzervování se obvykle míchá z obou získaných druhů, někteří výrobci do něj přidávají látky zabraňující srážení tuku na povrchu konzervy. složek - neznalí spotřebitelé totiž pokládají ztuhlou vrstvu smetany v konzervě za známku zkažení. Kokosová dužina obsahuje také neuvěřitelných 33% tuku (pozor, složením to jsou ale samé tuky ukládající se v cévách). Kokosové mléko které jsem náhodou sehnal bylo plné smetany (ztuhlé) a zřejmě se bohatě vyrovnalo uvedenému kokosovému krému.

0/0
18.1.2009 13:50







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.