Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Dobré rady, aby vaše cukroví mělo šarm a půvaby

Staré přísloví praví, že pro dobré pečivo je potřeba mít chladné ruce a žhavé srdce! Pro dokonalý výsledek postupujte dle dobrého receptu a kvalitní suroviny nenahrazujte napodobeninami. Nevěřte nikomu, kdo říká, že hera je vlastní sestrou másla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Kaťa Newmann

Vánoční cukroví podle Lenky Požárové

Toto úterý dne 23.12.2008 bude po 14 hodině před vchodem do Alberta

v Praze - Zbraslavi slavnostně otevřena putovní ochutnávka cukroví zpálené kchařky Lenky Požárové.

Ochutnávka bude zcela zdarma pro všechny bezdomovce.

Ostatní budou moci ochutnat za dobrovolný, alespoň mírný poplatek.

Součástí bude také marketingová akce: "Jak jsem podnikala s bezdomovci - To je  bašta"g.idnes.cz" alt="EU">

0/0
23.12.2008 10:36

tlusťoška cukrová

pusinky ?

..z bílků jsou lepší kokosky

0/0
19.12.2008 23:32

volic_plukovnik

Re: pusinky ?

g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" alt="R^">g.idnes.cz" rel="nofolow" target="_blank">g.idnes.cz" alt="R^">

0/0
21.12.2008 20:51

wandering star

Skvělé rady!

Předám je v místní pekárně a půjdu se nechat opečovat do salónu krásy, abych šarm a půvab měla na svátky já. Cukroví vem čert, do rumu namočené chutná všecko dobře.

0/0
19.12.2008 19:59

wandering star

Skv2l0

0/0
19.12.2008 19:57

Hanka

Hera x máslo

Léta pečeme z Hery a po našem cukroví se může utlouct celé širé okolí. S těstem z Hery se lépe pracuje. Zkoušela jsem klášterní rohlíčky upéct z másla jsou výborné, ale práce s těstem nebyla jednoduchá. Příště je udělám z Hery. Tímto bych chtěla zdůraznit, že výborné cukroví se dá upéct nejen z másla.....já Heru rozhodně nezavrhuji.

0/0
19.12.2008 15:12

Re: Hera x máslo

Heru obcházím obloukem.

0/0
19.12.2008 15:31

Cephaelis

Re: Hera x máslo

Já to míchám půl na půl a jsem spokojená.  Je to rada od profesionální kuchařky.  Bez Hery bych si cukroví dokázat představila, ale že by tam byla jen Hera a máslo chybělo, to se mi zdá ošizené.

0/0
19.12.2008 17:06

akademik Richard

nejlepsi cukrovi je alkohol

0/0
19.12.2008 12:37

mařenka

Re: nejlepsi cukrovi je alkohol

nejlepší cukroví je řízekg.idnes.cz" alt=":-)">

0/0
19.12.2008 13:10

ellinor

další tip

Doporučuji veškeré potahování, namáčení a zdobení čokoládou udělat naráz, protože množství polevy se těžko odhaduje a co se zbytky, že. Čokoláda, která skapává a ztvrdne na podložce+ta, která zbyde, se vždycky hodí do "zbytkového salámku", kam se vtlačí i troška zbylého krému, polámané cukroví, zbytky kandovaného ovoce, atd.

Letos jsem si v IKEA koupila nádobku nad vodní lázeň a nechápu, jak jsem bez ní mohla dřív vůbec existovat! Stojí jen asi 65 Kč, má ouško a na druhé straně madlo, je dokonale kulatá. Ušetřila jsem si tím spousty popálenin a opařenin, které mě jinak u potahování čokoládou neminou.

0/0
19.12.2008 11:25

fillu_ferru

Re: další tip

Ta nádobka nad vodní lázeň mě zaujala, je to tohle?

www.ikea.com

0/0
19.12.2008 14:11

Eva

Moc děkuji !! :)

Moc děkuji za tyhle návody, které jsou nenahraditelné a zároveň za výborné recepty, které zde vyšly!! g.idnes.cz" alt="R^"> Např. recept na vanilkové rohlíčky měl takový úspěch, že jsem je musela dodělat ještě ve zdvojené dávce, protože jsme předchozí dvě dávky prostě ke kafi v předstihu snědli a jen se po nich zaprášilo g.idnes.cz" alt=";-D"> Přeji redakci i přispivatelům krásné a pokud možno alespoň trošku poklidné prožití vánočních svátků a do Nového roku hodně inspirací k podobně užitečným a příjemným článkům a především zdravíčko, bez toho nejde nic .. g.idnes.cz" alt=":-)">

0/0
19.12.2008 8:24

tlusťoška cukrová

Re: Moc děkuji !! :)

..kde jsou tady rohlíčky? Chci je, napiš odkaz prosím. Jsem totiž Vrchní Ochutnavač Rohlíčků. Děkuji.

0/0
19.12.2008 23:34

Alijenka78

Re: Moc děkuji !! :)

Hned posílám :D Jsou fakt výborné .. Vanilkové rohlíčky* 280 g hladké mouky * 200 g másla (případně hery) * 100 g moučkového cukru * 120 g nastrouhaných vlašských ořechů * 1 vanilkový cukr a moučkový cukr na obalení rohlíčků .. Zpracujeme těsto

a necháme odležet (do druhého dne) v chladu. .. Pečeme v

mírně vyhřáté troubě na 150 °C do růžova 10 až 15 minut. Ještě teplé

rohlíčky obalíme v moučkovém cukru. Rozležení alespoň 14 dní - není vůbec nutné :D A já osobně jsem vlašáky nahradila lískáčema .. ňam :D Tak ať se podaří ;)

0/0
22.12.2008 13:37

Alijenka78

Re: Moc děkuji !! :)

Jo a HERU neee - jen máslo ;)

0/0
22.12.2008 13:37

Bůh vrhu

Ani nevím proč,

ale ta ženská na doprovodné fotce mi přípomíná, že bych měl teďkonc někdy smočit. Jako když už jsou ty Vánoce žejo...

0/0
19.12.2008 8:11

era

Re: Ani nevím proč,

I ty Brute?

0/0
19.12.2008 13:16







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.