- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Naštěstí si mohu dovolit jíst jako člověk.
dělám občas boršč podle "original" ruskýho receptu podle příbuzných, sice trochu jinak než tento recept, ale bez ČERSTVÝ červený řepy to teda opravdu nejde. Jednou jsem zkusil nakládanou, ale jen jednou. Jinak, skvělá polívka, rodinka ji miluje.
Nakládanou jdině v nouzi, ale musí to být polská nakládaná celá do průměru 5cm - mají jiný nálev.
Boršč je fakt vždycky z řepy. Já při návštěvě Ruska ochutnala ještě jinou specialitu - chalodnyj boršč, tedy studený boršč. Je to letní varianta této oblíbené polévky. Pokud si dobře pamatuji, jednalo se o šťávu z červené řepy zředěnou vodou, v polévce byl kopr a kyselá okurka na malé kostičky. Mohlo tam být víc surovin ale je to už dávno tak si to přesně nepamatuji. Není to nic extra ale špatné to nebylo a v horkém dni to bylo velice osvěžující!
Ještě jsem si vzpomněla na vajíčko natvrdo, které, nakrájené, v polévce plavalo.
V tomhle ji nepoznáš. Když to uděláš bez řepy, je z toho šči. Taky dobrý.
je pravda, ze s borscem ma spolecne 3 ingredience - cervena repa, mrkev a smetana, jinak naprosto nic...
on si někdo myslí, že když je v něčem červená řepa, hned je to boršč