Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bezmasá varianta na boršč: je z červené řepy

Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

wandering star

Červená řepa je skvělé krmivo pro dobytek.

Naštěstí si mohu dovolit jíst jako člověk.

0/0
19.12.2008 0:30

krkec

řepa

dělám občas boršč podle "original" ruskýho receptu podle příbuzných, sice trochu jinak než tento recept, ale bez ČERSTVÝ červený řepy to teda opravdu nejde. Jednou jsem zkusil nakládanou, ale jen jednou. Jinak, skvělá polívka, rodinka ji miluje.

0/0
17.12.2008 12:21

oppo

Re: řepa

Nakládanou jdině v nouzi, ale musí to být polská nakládaná celá do průměru 5cm - mají jiný nálev.

0/0
18.12.2008 15:12

Jasana

Trochu vedle

Boršč je fakt vždycky z řepy. Já při návštěvě Ruska ochutnala ještě jinou specialitu - chalodnyj boršč, tedy studený boršč. Je to letní varianta této oblíbené polévky. Pokud si dobře pamatuji, jednalo se o šťávu z červené řepy zředěnou vodou, v polévce byl kopr a kyselá okurka na malé kostičky. Mohlo tam být víc surovin ale je to už dávno tak si to přesně nepamatuji. Není to nic extra ale špatné to nebylo a v horkém dni to bylo velice osvěžující!

0/0
17.12.2008 11:41

Jasana

Re: Trochu vedle

Ještě jsem si vzpomněla na vajíčko natvrdo, které, nakrájené, v polévce plavalo.

0/0
17.12.2008 11:46

majolenka

Re: Trochu vedle

ono totiz v lete pouziva se do chlodniku cerstve mlade listy rzepy a rika se tomu botvina:-)

0/0
17.12.2008 17:48

viva

Re: Trochu vedle

to je solanka,borsc je ukrajinska specialita!!!!!!

0/0
18.12.2008 2:02

orinka3

Re: Trochu vedle

mám na to originální recept z Ruska: 2 l převařené vody, vychladit. Uvařit 1 červenou řepu a 4 vajíčka natvrdo. 1 salátová okurka - oloupat, nakrájet na kostky. 2 kysané smetany nebo bílé jogurty, nať z mladých cibulek, kopr, sůl, kyselina citronová.

Postup: Do vychlazené vody dáme pokrájenou červenou řepu, syrovou okurku, sekané vařené bílky. Žloutky utřeme se solí a usekanou natí z cibule - na prkénku do takové husté směsi, vložíme taky do polévky, promícháme s jogurty nebo smetanou, přisolíme a okyselíme, na závěr dáme hodně sekaného kopru. Vychladíme v ledničce. V létě není nic lepšího.  Recept mi dala ruská kamarádka z dopisování, dělá šéfovou kuchyně.

0/0
18.12.2008 9:41

_m-

nesnáším červenou řepu

0/0
17.12.2008 11:41

oppo

Re: nesnáším červenou řepu

V tomhle ji nepoznáš. Když to uděláš bez řepy, je z toho šči. Taky dobrý.

0/0
18.12.2008 15:13

lenka

tak jestli tohle je borsc, tak ja teda nevim...

je pravda, ze s borscem ma spolecne 3 ingredience - cervena repa, mrkev a smetana, jinak naprosto nic...

0/0
17.12.2008 10:33

orinka3

Re: tak jestli tohle je borsc, tak ja teda nevim...

on si někdo myslí, že když je v něčem červená řepa, hned je to boršč;-D

0/0
18.12.2008 9:42

kubajz

A ja jsem myslel ...

.. ze borsc je vzdycky z repy:-/

0/0
17.12.2008 8:38

eizoeizo

Re: A ja jsem myslel ...

ano, je to poněkud trapné, takhle se odkopat. Vždycky jsem si myslela, že málokdo ví o vaření méně než já.... ale že by zrovna redaktorky rubriky o vaření... ;-D

0/0
17.12.2008 9:46

_m-

Re: A ja jsem myslel ...

;-D;-D;-D

0/0
17.12.2008 11:40







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.