Diskuze

Učíme se připravit správný biftek v pěti snadných krocích

Každý, kdo má rád maso, ocení dobře připravený steak. Vegetariáni ať odpustí, ale chuť steaku je napříč světem považována za jednu z nejdokonalejších.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vymrzovac

10. 11. 2008 8:01
konečně jste napsali pravdu......

..."plátek" má bejt tlustej asspoň 4cm:-P.....zkuste to koupit u nás v krámě:-/

0 0
možnosti

bejby

9. 11. 2008 11:12
steak jedině

na sádle ... a ty čuňačiny z čr nekupujem, vozíme si maso od řezníka z CH. nechce se někdo přidat? telecí játra, telecí kotlety, klobásy všeho druhu ... pojďme udělat takový malý kooperativ :-), ať se to vyplatí

0 0
možnosti

belgian chocolate

9. 11. 2008 9:35
dočetla jsem to k tomu oleji

a odcházím zvracet do houští

0 0
možnosti

opportunity

9. 11. 2008 20:44
Re: dočetla jsem to k tomu oleji

R^

0 0
možnosti

vladino

9. 11. 2008 3:57
Moravskej točenej salám

... jsem si jednou v Bille koupil moravskej točenej salám (mám rád točeňák na kolečka opečený spolu s cibulí). Ale ten moravskej točeňák, to bylo něco! Po zahřátí "maso" nabylo asi o 200%, takže byl najednou problém s velikostí pánve... nakonec to pro jistotu skončilo v koši.

Takže BACHA!!! V BILLE NENAKUPOVAT - OD TÝ DOBY JSEM TAM NEBYL, JE TO UŽ ASI ROK...

0 0
možnosti

vladino

9. 11. 2008 3:35
Biftek na olivovém oleji?

Biftek na olivovém oleji? NIKDY? Olivový olej je hnusný sám o sobě, biftek by se ním zničil.

0 0
možnosti

vtech

9. 11. 2008 15:25
Re: Biftek na olivovém oleji?

Zjevne vec vkusu. Ja jiny nepouzivam. Ty prumyslovy maziva (sojovy, repkovy, sadlo) nesnasim.

0 0
možnosti

jana

9. 11. 2008 0:04
přečtěte si návod

Je to zajímavá diskuze a podnětná, ale kde řada z vás vyčetla, že se má steak  dopékat. Prostě je v čase přípravy uvedená ta část, kdy se hotové maso uloží do tepla, aby nevychladlo, než se servíruje.;-D

0 0
možnosti

ZEWEL

8. 11. 2008 21:14
Nejedlé

Tak trochu autor (ka) opomenula, že maso na jakékoli steaky má být naložené a to mnohdy až na naše poměry eklhaftní, pak teprve to má ty správné grády. Polpšete se samozvaní gurmáni. (Gurmeti tyhle zkazky ani nečtou)

0 0
možnosti

Praotec

9. 11. 2008 14:09
Re: Nejedlé

Clanek je humus blbky nevzdelane.Steak a tyto popsane blbiny nemaji nic spolecneho z pripravou a grillovanim masa a jinak se ani nepripravuje.Kdo ovladate anglictinu najdete si recepty z TEXASU treba(nemusi) a delejte dobre maso i kdyz v CZ neexistuje hovezi co by bylo prihodne.Dobrou chut;-)

0 0
možnosti

ja

8. 11. 2008 21:11
Urazate clanok, ktory ma len zopar drobnych chyb ..

- Steak sa ma GRILOVAT

- Steak nema byt pred pripravou v chlade! Steak ma mat pred pripravou izbovu (pokojovu) teplotu

- Steak sa nema robit na olivovom oleji

- Steak je beztak najlepsi, ak sa predtym den namarinuje v marinade : jedna bobula borievky - roztlacit medzi lyzickami, trocha brandy, olej a pripadne rozmarin, alebo nieco, co vam chuti.. ;-) A pepr?! Ked tak troska bieleho, cerstvo zomliet a dat do marinady.

- Ak pouzivate marinadu, tak na gril nehrozi davat dalsi olej! A nakoniec do alobalu netreba davat, hlavne ak mate radi medium, pretoze vsetka stava ostane v alobale, tam sa ten steak zadusi... - Ale zalezi na mase! Svieckova bez AL, ostatne aj AL... V

0 0
možnosti

vladino

9. 11. 2008 3:38
Re: Urazate clanok, ktory ma len zopar drobnych chyb ..

Souhlas! Zejména to s tím olivovým olejem a dušením bifteku v alobalu.

0 0
možnosti

McCheese

8. 11. 2008 20:30
Wagyu

Steaky at si radsi kazdy dela doma, myslim, ze v prumernych ceskych restauracich to stejne pokazej a vubec se nemuzou srovnavat s USA, Australii apod, kde maji steky dlouholetou tradici. Tem movitejsim doporucuji Wagyu steak (v restauraci cena kolem 3500 - 4.000 Kc za 500g steak, kilo syroveho 3300 - 6000 kc :-)

0 0
možnosti

8. 11. 2008 20:38
Re: Wagyu

:-)))))

0 0
možnosti

xaeris

8. 11. 2008 20:30
Všechno čerstvé???????????

Líbí se mi, jak nás, Čechy (opice na stromech), omračují všichni ti ohvězdičkovaní velmistři kuchtíci s pojmem čerstvé.Zkuste si někdy zjistit, jak často si ty jejich super gábl restauranty nechávají dovážet třeba zeleninu či sýry a jestli podle toho také patřičně mění názvy na jídelních lístcích (čerstvé přece není rozmražené).NIKOLIV a opravdu čerstvé jsou maximálně tak jejich tučné výpisy z bankovních účtů za takové lotroviny.

0 0
možnosti