- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
..."plátek" má bejt tlustej asspoň 4cm.....zkuste to koupit u nás v krámě
na sádle ... a ty čuňačiny z čr nekupujem, vozíme si maso od řezníka z CH. nechce se někdo přidat? telecí játra, telecí kotlety, klobásy všeho druhu ... pojďme udělat takový malý kooperativ , ať se to vyplatí
a odcházím zvracet do houští
... jsem si jednou v Bille koupil moravskej točenej salám (mám rád točeňák na kolečka opečený spolu s cibulí). Ale ten moravskej točeňák, to bylo něco! Po zahřátí "maso" nabylo asi o 200%, takže byl najednou problém s velikostí pánve... nakonec to pro jistotu skončilo v koši.
Takže BACHA!!! V BILLE NENAKUPOVAT - OD TÝ DOBY JSEM TAM NEBYL, JE TO UŽ ASI ROK...
Biftek na olivovém oleji? NIKDY? Olivový olej je hnusný sám o sobě, biftek by se ním zničil.
Zjevne vec vkusu. Ja jiny nepouzivam. Ty prumyslovy maziva (sojovy, repkovy, sadlo) nesnasim.
Je to zajímavá diskuze a podnětná, ale kde řada z vás vyčetla, že se má steak dopékat. Prostě je v čase přípravy uvedená ta část, kdy se hotové maso uloží do tepla, aby nevychladlo, než se servíruje.
Tak trochu autor (ka) opomenula, že maso na jakékoli steaky má být naložené a to mnohdy až na naše poměry eklhaftní, pak teprve to má ty správné grády. Polpšete se samozvaní gurmáni. (Gurmeti tyhle zkazky ani nečtou)
Clanek je humus blbky nevzdelane.Steak a tyto popsane blbiny nemaji nic spolecneho z pripravou a grillovanim masa a jinak se ani nepripravuje.Kdo ovladate anglictinu najdete si recepty z TEXASU treba(nemusi) a delejte dobre maso i kdyz v CZ neexistuje hovezi co by bylo prihodne.Dobrou chut
- Steak sa ma GRILOVAT
- Steak nema byt pred pripravou v chlade! Steak ma mat pred pripravou izbovu (pokojovu) teplotu
- Steak sa nema robit na olivovom oleji
- Steak je beztak najlepsi, ak sa predtym den namarinuje v marinade : jedna bobula borievky - roztlacit medzi lyzickami, trocha brandy, olej a pripadne rozmarin, alebo nieco, co vam chuti.. ;-) A pepr?! Ked tak troska bieleho, cerstvo zomliet a dat do marinady.
- Ak pouzivate marinadu, tak na gril nehrozi davat dalsi olej! A nakoniec do alobalu netreba davat, hlavne ak mate radi medium, pretoze vsetka stava ostane v alobale, tam sa ten steak zadusi... - Ale zalezi na mase! Svieckova bez AL, ostatne aj AL...
Souhlas! Zejména to s tím olivovým olejem a dušením bifteku v alobalu.
Steaky at si radsi kazdy dela doma, myslim, ze v prumernych ceskych restauracich to stejne pokazej a vubec se nemuzou srovnavat s USA, Australii apod, kde maji steky dlouholetou tradici. Tem movitejsim doporucuji Wagyu steak (v restauraci cena kolem 3500 - 4.000 Kc za 500g steak, kilo syroveho 3300 - 6000 kc :-)
Líbí se mi, jak nás, Čechy (opice na stromech), omračují všichni ti ohvězdičkovaní velmistři kuchtíci s pojmem čerstvé.Zkuste si někdy zjistit, jak často si ty jejich super gábl restauranty nechávají dovážet třeba zeleninu či sýry a jestli podle toho také patřičně mění názvy na jídelních lístcích (čerstvé přece není rozmražené).NIKOLIV a opravdu čerstvé jsou maximálně tak jejich tučné výpisy z bankovních účtů za takové lotroviny.