- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
...tak ten recept nějak nemůžu najít, ale mám tu podobný a taky moc dobrý, pro kuchařské alchimisty .. Pórkový závin s Fitness lupínky Tento recept má původ až v dalekém Iráku. V našich podmínkách je vylepšen lehce rozdrcenými snídaňovými cereáliemi Fitness od Nestlé, které se jako jediné nezmění v beztvarou hmotu a zůstanou křupavé. Ingredience (na 2 záviny): 1 listové těsto, 1 velký pórek , 6 -8 plátků šunky,6 – 8 plátků toustového sýra 1 miska cereálních lupínků Fitness, sezamové nebo slunečnicové semínko na posypání Postup: Pórek nakrájíme na nudličky a podusíme. Osolíme a necháme vychladnout. Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly arozválíme na délku plechu. Na těsto nasypeme po délce lehce rozdrcené fitness lupínky, položíme šunku, pórek, sýr, opět šunku a navrch drcené fitness lupínky. Zavineme a dáme na plech. Pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým nebo slunečnicovým semínkem (lze střídavě). Pečeme na 200oC asi 20 minut až je povrch dozlatova.
Jo, tak takováhle kuchyně mě baví. Zkoušet různé recepty, co nevařím každý týden. Baví mě experimenty. Nedávno jsem vyzkoušela brokolicové placičky, kam jsem zase přidala křupavé lupínky Nestlé FITNESS natural. No bylo to vážně mooc dobré
s jablky a masem a zatím je tam jeden a ještě k tomu s vepřovým.
Jablková omáčka - nebo jak se jí říká tady jabková máčka - se u nás jí s vařeným masem a brambory odjakživa. A jak chutná! A už vím, co budeme mít v sobotu na oběd.
Ten, kdo inzeruje jakýkoliv recept, by měl umět aspoň trochu vařit a myslet, aby nedoporučoval mnohdy úplný blaf či neúplný předpis.
je ta, která otevře špajzku, podívá se co je v ní, a podle toho vaří. S veškerými recepty si můžete akorát tapetovat stěny. Jestli mám dát 12 vajec, nebo jenom tři, takhle může diskutovat člověk, který si možná tak uvaří ještě kafe. Recepty beru odjakživa pouze a jenom jako inspiraci, a vařím dle návodu uvedeného výše.
Tenhle přístup se dá sice obecně použít skoro u každého vaření, vždyť přece nebudeme pokaždé dělat úplně to samé, to by byla nuda. Ale nechtěl bych vidět, jak by to dopadlo, kdyby takhle člověk přistupoval k pečení moučníků - tam jde přece jen o co nejpřesnější dodržení postupu. Nemůžu si říct, že dneska dám do té bábovky půl prášku do pečiva, a jindy celý To by to dopadlo.
V receptech z jablek - Vaječná omeleta- je v rozpisu uvedeno 12 vajec a 12 plátků slaniny a v textu je potom - v pánvi opečeme tři plátky slaniny. Zalijeme třemi rozšlehanými vejci !!! Tak 3 nebo 12 ???
I tak to zní podezřele. Nakonec vřele dopučuji přelít čokoládovým dipem