Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

10+1 nejlepší trik jak správně zavařovat

Odkládáte zavařování, protože vám chybí základní praktické informace? Tak už nemusíte. Až vám přistane v kuchyni bedna meruněk od kamarádky nebo zavoní švestky na vaší zahrádce, použijte naše rady a úspěch vás nemine.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Ambra

Kdo je správná žena?

Jednou někdo řekl, že správná žena musí být mistryní v několika kategoriích.

V posteli, v kuchyni, ve společnosti.

Žena, která umí vařit je chytrá! Za to se nemusí přeci nikdo stydět?

0/0
28.1.2009 13:22

Eva Nová

Potrefená slepice křičí

0/0
24.8.2008 11:20

vanilka

na co, proboha?

Mně to přijde jak článek pro slepice, co umí svůj čas trávit fakt jen mezi kuchyní a obývákem. Ještě byste mohli dát 10+1 radu, jak co nejlépe vyšít křížkovým stehem dečku na telku. To nemají ženský pořád v létě jiný koníčky, než kmitat kolem sporáku?:-P

0/0
24.8.2008 10:14

Eva Nová

Re: na co, proboha?

Ono tam někde bylo napsaný, že je to recept pro ženský? V naší rodině zavařuje vysokoškolsky vzdělaný švagr a náramně se tím odreaguje.;-)

0/0
24.8.2008 11:18

vanilka

Re: Re: na co, proboha?

I když spousta žen čte Maxim a nějaký ten chlap možná Cosmopolitan, vzhledem k tomu, že jsou tyto cenné rady v rubrice Ona a ne Xman, dá se očekávat, že jsou ve většině případů směřované k ženám. A že švagr se odreaguje zavařováním..já se nedivím, chlapi jsou mistři v tom najít si naprosto zbytečnou práci, aby se mohli zašít..:-)

0/0
24.8.2008 19:17

chudacek.blbecek

Re: Re: Re: na co, proboha?

Vanilko, nechej lidem jejich koníčky. Já třeba  zavařuju ráda, ale nebudu ti to nikdy nutit. Přijde mi strašný, jak se ženský bojí být ženský a dělat  ženský věci jen aby nikdo neřekl: "Nojo, ženská." A pak si tohle ještě říkají navzájem :-/

0/0
25.8.2008 12:54

Re: Re: Re: Re: na co, proboha?

Ženskou dělá ženskou , že zavařuje?8-o

0/0
25.8.2008 13:11

Kleki Petra

Re: Re: Re: Re: Re: na co, proboha?

Jo. Co taky jiného?

0/0
25.8.2008 14:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: na co, proboha?

Tak potom jsem chlap

0/0
25.8.2008 14:40

vanilka

Re: Re: Re: Re: na co, proboha?

Přesně, ženský se bojej vůbec dělat, co je baví, protože u nás ještě pořád ve většině případů platí, že správná je ta, která má navaříno, naklizíno, naleštíno...a málokde od chlapa slyším, že ta jeho je fajn ženská proto, že se s ní dá dobře pokecat, je dobrej parťák, je s ní sranda a neřeší blbosti. Nějak mi teda taky nepřijde, že ženskou dělá zavařování.

0/0
25.8.2008 21:29

Frank

Proč tyhle postupy neporučíte třeba Hamé?

Jejich rozvařené okurky jsou přímo hnusné.

0/0
23.8.2008 10:38

cote d'or

povidla se nedělejí z natlučených jablek

0/0
23.8.2008 9:37

truhlik

dnes

se nezavařuje proto aby jste něco ušetřili ale proto aby jste vyzkoušeli babiččine recepty a vrátili se do dětství nebo si připravili zavařeniny přesně podle vlastní chuti a nekonzumovali průmyslově vyráběné humusy

0/0
23.8.2008 9:28

pilsener

Re: dnes

R^

0/0
23.8.2008 9:28

opportunity

Re: dnes

A hlavně proto, abych věděla, co jím. Marmeláda s názvěm Meruňka je z 90% jablek :-(

0/0
23.8.2008 10:29

chudacek.blbecek

Re: Re: dnes

+ 8% konzervant s meruňkovou příchutí ;-D

0/0
25.8.2008 12:55

oId fashioned Vince III..

zavařování bylo ve světě "in"

z války a v CR za komoušů...v současné době, kdy jsou obchody plné kvalitních a (hlavně) podstatně levnějších výrobků už je to jenom xmeechu:-)

0/0
23.8.2008 9:13

oId fashioned Vince III..

Re: zavařování bylo ve světě "in"

errata: "za války"

0/0
23.8.2008 9:13

pilsener

Re: Re: zavařování bylo ve světě "in"

A když má někdo zahrádku, mrazák normální velikosti a do trhu s tím nechce jít, co pak? :-)

0/0
23.8.2008 9:16

wohnout

Re: Re: Re: zavařování bylo ve světě "in"

doporucuju do sudu a prohnat hadem :-P

0/0
23.8.2008 19:26

FoDa

Re: zavařování bylo ve světě "in"

Kvalitních ? Jedl jste někdy třeba marmeládu nebo povidla vyrobenou / zavařenou z opravdového ovoce ?

A jak vyšlo srovnání s těmi parodiemi, co se prodávají - tj. 90% jablek často velmi mizerné kvality a k tomu barviva, dochucovadla a nějaký extrakt aby se dosáhlo zhruba podobné barvy a chuti. :-©

0/0
23.8.2008 10:57

Eva

Re: Re: zavařování bylo ve světě "in"

Kvalitní jsou taky, ale obvykle z dovozu a za vyšší peníz než zmiňované "jahůdky" a "meruňky" s 40% ovoce  a cca 5% ovoce z názvu:-(

0/0
23.8.2008 14:55

chudacek.blbecek

Re: Re: Re: zavařování bylo ve světě "in"

nojo, no, jenže to už pak nejsou levnější. Ona ta kvalitní sklenička na těch šest pětek přijde. Navíc je to z dovozu (mimochodem, taky vás někoho štve, že ještě pořád mají lidi přístup "z dovozu = kvalita"), tudíž ne zrovna ekologické.

0/0
25.8.2008 13:03







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.