Diskuze

Škola zavařování: okurky na několik způsobů a domácí kečup krok za krokem

Jen těžko si lze českou domácnost představit bez zavařených okurek. Bez nich se neobejde pravý vánoční salát a je to i skvělá dobrota jen tak k zakousnutí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vymrzovac

26. 8. 2008 12:01
a on dnes ještě někdo zavařuje?

......to se jako někomu vyplatí???8-o

0 0
možnosti

26. 8. 2008 12:28
Re: a on dnes ještě někdo zavařuje?

ne

0 0
možnosti

jaryk

24. 8. 2008 20:19
rychlokvašky na celý rok

do sklenice dám větší omyté okurky s křenem, koprem, kořením a listy révy, višně neb rybízu a zaleji vřelým solným nálevem (15g soli na 1 l vody) zavíčkuji a nechám v teplejší místnosti kvasit, pozor nálev přetéká. Po ukončení kvašení se víčko přichytí a konzumujeme dle chuti i po roce, déle jsem je neměl.

0 0
možnosti

Anička

24. 8. 2008 8:31
Okurky podle babičky z Andalusie

Zkuste moje kamarádky následující specialitu od babičky mého manžela:

Okurky zavařit jako obvykle, ovšem přidat o lžičku soli navíc.

Jenže na 1 láhev přidat 1 rajče, 2 slívy a 3 třešňě. Okurky dostanou čeveno-fialovou barvu a zvláštní říz. Garnieruje se pak vždy jedna půlka červenofialová a jedna zelená a na talíři rozkrájená do vějířku nebo rybí páteře. Zkuste a napište Vaše zkušenosti.

0 0
možnosti