Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Škola zavařování: okurky na několik způsobů a domácí kečup krok za krokem

Jen těžko si lze českou domácnost představit bez zavařených okurek. Bez nich se neobejde pravý vánoční salát a je to i skvělá dobrota jen tak k zakousnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vymrzovac

a on dnes ještě někdo zavařuje?

......to se jako někomu vyplatí???8-o

0/0
26.8.2008 12:01

Re: a on dnes ještě někdo zavařuje?

ne

0/0
26.8.2008 12:28

jaryk

rychlokvašky na celý rok

do sklenice dám větší omyté okurky s křenem, koprem, kořením a listy révy, višně neb rybízu a zaleji vřelým solným nálevem (15g soli na 1 l vody) zavíčkuji a nechám v teplejší místnosti kvasit, pozor nálev přetéká. Po ukončení kvašení se víčko přichytí a konzumujeme dle chuti i po roce, déle jsem je neměl.

0/0
24.8.2008 20:19

Anička

Okurky podle babičky z Andalusie

Zkuste moje kamarádky následující specialitu od babičky mého manžela:

Okurky zavařit jako obvykle, ovšem přidat o lžičku soli navíc.

Jenže na 1 láhev přidat 1 rajče, 2 slívy a 3 třešňě. Okurky dostanou čeveno-fialovou barvu a zvláštní říz. Garnieruje se pak vždy jedna půlka červenofialová a jedna zelená a na talíři rozkrájená do vějířku nebo rybí páteře. Zkuste a napište Vaše zkušenosti.

0/0
24.8.2008 8:31







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.