Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Letní škola vaření: žemlovka i guláš netradičně

Ve druhé části letní školy vaření zaměřené na českou klasiku se naučíte připravit jak "obyčejný" smažený řízek, tak i specialitu šéfkuchaře - telecí guláš podle klokočenských vinařů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

svarak z krabicoveho vina

K jistému receptu

Jinak ten klokočenský guláš není guláš, ale pečené telecí na víně s česnekem. Věřím, že je to dobré, ale guláš to není.

Pravý guláš se DUSÍ. Česnek je lepší přidat až chvíli před koncem vaření, zvýrazní se tím jeho chuť, ale zároveň nepřebije ostatní příchutě a bylinky. Navíc není vůbec nutné narvat na 3/4 kg masa 80 g česneku, bohatě stačí 3-4 utřené stroužky se solí.

Ale když já vlastně nejsu ten šéfkuchař.

0/0
11.8.2008 15:41

Jana

V parném létě se mi to taky moc nezamlouvá,

ale po sklizni jablek uvaříme. :-)

0/0
10.8.2008 12:52

cote d'or

Re: V parném létě se mi to taky moc nezamlouvá,

dneska jsme byli v moštárně nastrouhat jabka, aby nám rychleji vykvasila a mohli jsme hned v září do pálenice... a pod stromama jsem nasbírala 4 prádelní koše, takže mám krásně protažená záda

0/0
10.8.2008 15:22

Jana

Re: Re: V parném létě se mi to taky moc nezamlouvá,

Nám alkohol dodává zdarma  tchýně, neboť s ním obchoduje. Následkem nadbytku zdrojů jsme paradoxně skoro všichni téměř abstinenti. ;-)

0/0
10.8.2008 15:40

Babča

Re: Re: V parném létě se mi to taky moc nezamlouvá,

Tak to je fakt zajímavé, mně se ještě nikdy nestalo, abych pod stromem našla prádelní koš, natož čtyři! Jablka, to jo, ale prádelní koše?!? To má tak někdo štěstí....

0/0
13.8.2008 12:15

cote d'or

Re: Re: Re: V parném létě se mi to taky moc nezamlouvá,

asi máte ty jabloně málo košaté

0/0
13.8.2008 18:24

Alois

...

Jakýpak fuj, ty blbe. Na jídlo se fuj nikdy neříká.;-O

0/0
10.8.2008 12:22

Re: ...

8-o;-D

0/0
10.8.2008 14:06

cote d'or

Re: ...

semlbába není jídlo, to je vopruz

0/0
10.8.2008 15:23

belgian chocolate

fuuuuj

semlbába....

0/0
10.8.2008 8:49

_m-

Re: fuuuuj

No je vidět, že neumíš vařit. Já narozdíl od tebe vím, že žemlovka, rýžový nákyp, dušený hrášek s mrkví a vůbec všechno může být fůj i mňam! Záleží na kuchaři.

0/0
10.8.2008 12:29

matysek-k

Re: Re: fuuuuj

já třeba žemlovku mám moooc rád, ale jsou jídla do kterých se nikdy nedonutím a je to způsobeno hlavně školní jídelnou.

0/0
10.8.2008 12:50

Jana

Re: Re: Re: fuuuuj

třeba hovězí maso - fůj, ty blány..., dršťková polévka, běžný špenát (doma ho vařím ráda), rajská, koprovka, "hospodské" vývarové polévky...

0/0
10.8.2008 13:44

_m-

Re: Re: Re: fuuuuj

Ano, školní jídelna nás asi poznamenala všechny. Zaplať příroda, že už to je za náma.

0/0
10.8.2008 21:36

svarak z krabicoveho vina

Re: Re: Re: Re: fuuuuj

Ano, ano, třeba cote d'or je poznamenáne (dle jejích příspěvků) opravdu silně.

0/0
11.8.2008 15:30

_m-

Re: Re: Re: Re: Re: fuuuuj

;-D;-D

(Díky za podporu)

0/0
11.8.2008 15:39

cote d'or

Re: Re: Re: Re: Re: fuuuuj

do školní jídelny jsem chodila co nejméně a semlbábu si odtamtud nepamatuju. ochutnala jsem ji několikrát od různých vyhlášených kuchařek a vždycky jsem se jí málem zadusila, třebaže ostatní ji s nadšením konzumovali. prostě si nesedíme.

0/0
11.8.2008 19:26

Re: Re: fuuuuj

fůj

0/0
10.8.2008 14:07

Re: Re: fuuuuj

Ta jídla by mně nechutnala ani od tak skvělé kuchařky jako jsi Ty.

0/0
10.8.2008 14:11

Re: Re: fuuuuj

To bych nejedla ani od tak  SKVĚLÉ  kuchařky jako jsi Ty.

0/0
10.8.2008 14:21

cote d'or

Re: Re: Re: fuuuuj

to je omyl, já mám úplně jiné povolání

0/0
10.8.2008 15:16

Re: Re: Re: Re: fuuuuj

To bylo pro M

0/0
10.8.2008 15:29

_m-

Re: Re: Re: fuuuuj

To je ovšem nesmysl. Já jsem žemlovku nesnášela do svých 27 let - naši ji nevařili a žemlovku ze školní jídelny známe všichni. Můj manžel ji miloval, tak jsem se ji musela naučit vařit. Pardon - péct. A  musím se pochválit - ač nejsem skvělá kuchařka,  jak mylně předpokládáš - žemlovku dělám výbornou a dneska ji jedí i moji rodiče - resp. dneska už jenom maminka.  Mrkev s hráškem jsem se naučila vařit i jíst ještě později. Zato rýžový nákyp s jablíčky, nebo meruňkami (švestky mi školní jídelně zprotivila navždy) a s velkou sněhovou čepicí miluju odmalička a naučila jsem ho jíst i manžela.

Jsou jídla která nepozřu (koprovka, filé) ale nikdy bych neřekla FŮŮJ - protože to je můj problém a ne těch jídel.Nicméně ani tuhle diskuzi neberu tak vážně jak to z mého příspěvku možná vyznívá. Prostě jenom ráda poučuju :-P

0/0
10.8.2008 21:35







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.