Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně jako gaučové a pampa. Zkusit to ale můžete i doma!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

nonick

Asi takhle:

1) Ne z býků ale z volků...

2) Steak z vysokého roštěnce (s tukovým očkem - "ribeye") se připravuje na grilu (ne v troubě!) jen pár minut z obou stran (podle požadovaného stupně propečení - RAW, RARE, MEDIUM, WELL DONE)

3) Z českého masa připravíte za normálních podmínek steak POUZE ze svíčkové - jinak můžete kvůli tuhosti masa na steaky z  českého roštěnce rovnou zapomenout. (Pro experimentující gurmány - přišel jsem na způsob, co s tím, mohu poradit - pochopitelně jen vážní zájemci a pouze mailem...) ;-)

0/0
18.7.2008 16:32

Pe-te

Re: Asi takhle:

Ahoj, tak to se rad necham poucit. muzu poprosit o radu na pe-te@atlas.cz

0/0
20.7.2008 21:15

BBarret

Re: Asi takhle:

No tak se pochlub,taky jsem experimentoval.Jsem zvědav na tvé výsledky.;-)

b.barret@klikni.cz

0/0
21.7.2008 12:28

ko

Re: Asi takhle:

já poradím i bez mailu: naložit maso, a jemně posypat sodou bicarbonou

0/0
21.7.2008 14:47

Kleki Petra

Čurymury fajn.

Akorát z čeho má být ten roštěnec, a jde o vysoký, nebo nízký? Pokud půjde o český univerzál "z mladých býků", pak to bude jak jazyk od pohorky.

0/0
18.7.2008 8:30







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.