- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
aby bramborák křupal, brambory musí být strouhány na hrubo, aspoň část. osmažená jemná kaše nekřupe. Voda se neslévá, mléko se nepřidává, schází kmín.
Proč blábol? Každý má jiný recept... Bez přidání mléka nastrouhané brambory zčernají. Chuťově to nevadí, ale moc dobře to nevypadá...
Já zase mléko dávám studené, jen tak trochu, aby se zakápl povrch proti černání... a místo hladké mouky krupici či hrubou mouku nechat nějakou dobu nabobtnat. Nemusí se pak slévat ta voda a vůbec drží lépe konzistenci. Ale z té hladké jsou taky fajn. Vlastně jsem ještě nepotkala úpravu bramboráků, která by mi nechutnala....
a uzeninu taky ne. to maj bejt pramboraky, ne uzenaky.
se to nazývá vošouch a s kyselým zelím, doma naloženým je to skutečně slast.
U nás se zase vošouch říká bramboráku s přidanými houbami podušenými na cibulce. Už bez zelí. Taky skvělé...