Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bramboráková slast

Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům... pravá bramborová slast!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kill7

když tak

bandorák!

a s kousky jablkaR^

0/0
6.7.2008 11:56

Šárka

blábol

aby bramborák křupal, brambory musí být strouhány na hrubo, aspoň část. osmažená jemná kaše nekřupe. Voda se neslévá, mléko se nepřidává, schází kmín.

0/0
6.7.2008 8:30

Alice

Re: blábol

Proč blábol? Každý má jiný recept... Bez přidání mléka nastrouhané brambory zčernají. Chuťově to nevadí, ale moc dobře to nevypadá...

Já zase mléko dávám studené, jen tak trochu, aby se zakápl povrch proti černání... a místo hladké mouky krupici či hrubou mouku nechat nějakou dobu nabobtnat. Nemusí se pak slévat ta voda a vůbec drží lépe konzistenci. Ale z té hladké jsou taky fajn. Vlastně jsem ještě nepotkala úpravu bramboráků, která by mi nechutnala....

0/0
6.7.2008 12:29

Jarka

Re: Re: blábol

do těch nastrouhaných na jemno se přidá trochu strouhanky a křupají také.

0/0
6.7.2008 20:58

kontrola_nemocnych

cibulku bych tam rozhodne nedaval

a uzeninu taky ne. to maj bejt pramboraky, ne uzenaky.

0/0
6.7.2008 0:06

lesák

U nás

truchu kysaného zelí přímo do bramboráku-žůžo

0/0
5.7.2008 16:03

Jarka

U nás

se to nazývá vošouch a s kyselým zelím, doma naloženým je to skutečně slast.:-)

0/0
4.7.2008 19:26

Alice

Re: U nás

U nás se zase vošouch říká bramboráku s  přidanými houbami podušenými na cibulce. Už bez zelí. Taky skvělé...

0/0
5.7.2008 16:08

Dick Winters

A nejlíp cmunda chutná

se studeným mlíkem.

0/0
4.7.2008 12:32

Honza

ještě doporučuju,

přidat jemně nakrájené mladé kopřivy, mňam R^

0/0
4.7.2008 8:35

regazzi

Re: ještě doporučuju,

A co mrkev a pampelišky?

0/0
4.7.2008 10:39

bobo

Re: Re: ještě doporučuju,

..... a posypat grankem

0/0
4.7.2008 11:49

xxxx

Re: Re: Re: ještě doporučuju,

A zpíjet octovým nálevem z okurek. ;-D

0/0
4.7.2008 13:38

naex

Re: Re: Re: Re: ještě doporučuju,

No já nevím, ale co si pamatuju, vždycky se to musí přelít javorovým sirupem.

0/0
4.7.2008 14:01

Lena

Re: Re: Re: Re: Re: ještě doporučuju,

... a nebo namočit v krystalovém cukru...

0/0
4.7.2008 14:35

violinist1

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ještě doporučuju,

a jako přílohu perník s paštikou... ;-D

0/0
4.7.2008 14:44

Ratatouille

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ještě doporučuju,

A nezapomente k tomu servirovat cottage cheese!!! A zapit americkym Bud Light!

0/0
4.7.2008 19:52

Wendolene

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ještě doporučuju,

a co flambovat v konaku? Doporucuji !!! A zapit zelenym cajem s vytazky zensenu!

0/0
5.7.2008 8:57







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.