Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Je čas jahod. Ochutnejte klasiku s čokoládou i neobvyklé experimenty

Je to tu! Jahody právě hlásí svůj čas. Sesbírejte jich plný košík, nebo vykupte obchod a dejte se do přípravy letní hostiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V

asi jsem konzervativni

ale jahody ves spizech me prijdou divne.

nevim kdy to bylo "zakazane" (a zajimalo by me jake byli sankce za pridani jahody ke kureti;-D), ale zni to trochu zvlastne. A to mam rada kure na pomerancich s medem;-D

0/0
15.6.2008 11:49

Jannynov

v pohodě ?

slova "syrová vejce v pohodě" přestanete vyslovovat s první salmonelou která projde vašimi střevy

nikomu to nepřeju jen varuju, nestojí to za ty těžkosti......:-/

0/0
14.6.2008 21:46

ann

Re: v pohodě ?

nebezpečné bakterie se ale údajně nacházejí na slupce, ne ve žloutku - tam se nemají jak dostat

0/0
15.6.2008 15:54

ann

Re: Re: v pohodě ?

opravuji se - samozřejmě myslím SKOŘÁPKU :-) ne slupku

0/0
15.6.2008 15:55

Pat

Re: Re: v pohodě ?

Teoreticky ano, ale prakticky je problém v tom, že velká většina vajec má skořápku porušenou různými prasklinkami resp. že jsou skořápky nekvalitní (a zdaleka to nejsou jen vady okem viditelné). Je to dáno jak dodatečným mechanickým poškozením, tak špatným zdravotním stavem slepic. Těmito vadnými skořápkami salmonela prochází, riziko vzrůstá stářím vejce a to v řádu jednotek dnů.

0/0
15.6.2008 16:23

opportunity

Fuj

Syrová vejce ... v několika receptech!

0/0
14.6.2008 8:55

Cephaelis

Re: Fuj

No a co? V cukrářských výrobcích mají své místo. Jak koukám, v dnešní době posedlosti hygienou už to mají težké i vejce.... :-/ Přeju hezký sterilní sobotní den.

0/0
14.6.2008 11:18

iva

Re: Re: Fuj

Až jednou dostaneš z cukrářského výrobku, kde byla syrová vejce, salmonelu, budeš mluvit jinak.Byl to můj nejhorší zážitek co se zdraví týče.A průjem byl u toho ten nejmenší problém!Rv

0/0
14.6.2008 18:26

ttt

Re: Fuj

Ja teda nevim, ale jeste jsem pri peceni nepouzila varene vejice. Jak teda pecete bez syrovych vajec?8-o

0/0
14.6.2008 16:58

iff

Re: Re: Fuj

Je to v pohode... používam ich v hocijakých krémoch, veď aj do jahodovej peny sa dáva, no a čo???

0/0
14.6.2008 21:22

jana

Re: Re: Fuj

8-oAle tyhle vejce zůstanou syrový..;-D

0/0
15.6.2008 16:34

Mean

:-)

Baví mě obrázek č. 10:

Pečené kotletky s jablky

3. Z jogurtu nebo zakysané smetany s cukrem nakonec vytvoříme oči.

R^R^

0/0
14.6.2008 8:04







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.