- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
na druh masa, z kterého se dá steak nejen připravit, ale taky sníst bez následných křečí žvýkacího svalstva...Na hovězí od řezníka můžete rovnou zapomenout!
Pravá svíčková, kg za pětikilo
Ale jen, že jsi to Ty... Takže: vysoký roštěnec z Argentiny (s tukovým očkem - tzv.ribeye steak) a garantuju Ti, že už nikdy nebudeš mít chuť na české hovězí... Tohle maso je totiž z mladých volků (ne býků) a má tudíž úplně jinou strukturu - tzv. mramorování. Kromě toho trvá cesta chlazeného masa lodí z Jižní Ameriky do Evropy 2 -3 týdny a po celou tu dobu chlazené maso odležením "zraje" k neuvěřitelné křehkosti a chuti - kdo nezkusil, neuvěří :-) Vzhledem k výjimečné chuti steaku je jakákoliv příloha (hranolky, opečené brambory, apod.) bezpředmětná, doporučuji podávat pouze se zelenými fazolkovými lusky orestovanými na česneku a slanině...Dobrou, ale skutečně dobrou chuť!
Tak to je luxusní , taková jistě bude i cena.Kde se to dá sehnat?
Cena je obdobná jako u české svíčkové v rozmezí od cca 400,- do 700,- Kč podle druhu masa (nízký či vysoký roštěnec, svíčková,atd.,) - kvalita masa je ovšem nesrovnatelně lepší! S tím sháněním - to je trochu problém (já mám "dvorního" dodavatele - kamarád má hospodu, tak mi občas objedná kilčo, dvě, za nákupku), ale nechá se to koupit, tuším v hypermarketech MAKRO (asi zmrazené - buď z Argentiny nebo z Brazilie) nebo zkusit zjistit adresy obchodů s masem z Jižní Ameriky přes internet - ve větších městech určitě takové budou. Doporučuju za tím jít a aspoň jednou to zkusit - rozhodně nebudeš litovat! O tom jaká je to pochoutka, svědčí fakt, že v Argentině je průměrná spotřeba hovězího masa na osobu 70 kg (!) za rok!
Díky za odpověď
Rádo se stalo
Souhlas, k takové pochoutce bych si smažené hranolky nikdy nedal. Ale proti gustu...já si zakládám na čerstvém chlebu, který je pro mě ideální přílohou.