Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Dejte si polévky pro zahřátí

Co vás v lezavých podzimních dnech zahřeje víc než palčáky nebo horký grog? Přece pořádná polévka, ve které stojí lžíce!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

palo

dobrota - objevte skvost

dejte si dobruuutku ktera vas ne jen zaheje

http://sweb.cz/jehneci-recepty 

!!>-!!

0/0
6.11.2006 22:55

polivka

jeeezis to je nuda

syny bych radsi poslal do hospody na poradnou gulasovku a ne je krmit nakou zeleninou - tfuj tajksl

0/0
4.11.2006 18:27

bondy_

Re: jeeezis to je nuda

ja proti zelenine nemam vubec nic, ale presto mezi temahle obskurnima polivkama neni jedina, kterou bych si z fleku dalaRv

0/0
5.11.2006 11:44

cote d'or

taxe pochlub

co dneska vaříš?

0/0
5.11.2006 13:00

Podivený

Re: Re: jeeezis to je nuda

Milá dámo, mohla byste mi vysvětlit, co je obskurního na bramborové nebo fazolové polévce OBSKURNÍHO? Za obskurní lze považovat jen vaše zhodnocení

0/0
5.11.2006 13:33

usual suspect

Re: jeeezis to je nuda

No nuda je spíš to,co se tady předvádí v hospodách...ty budeš asi ten"pravej českej"vepřovej blb...

0/0
5.11.2006 13:09

TT*

Re: Re: jeeezis to je nuda

Jé, před pár dny jsem byla v tescu v brně a maj tam takové ty rychlé jídla...ťamani, arabi, indové, pizza atd...no, měla jsem hlad, tak si říkám, najím se doma, ale tak...nějakou polívku od arabů...hm, měli česnečku, gulášovou a hovězí vývar. Jak arabské, že.

0/0
25.11.2006 3:00

LanceA07

Re: jeeezis to je nuda

Ty jsi správná kráva, co?

0/0
18.11.2006 22:41

Jindra

zelnacka

zaslete mi prosim nekdo recept na vybornou zelnacku,,,radost@post.cz

0/0
4.11.2006 9:17

brsoň

Re: zelnacka

vem zelí, dej ho do vody a vař. Po uvaření máš výbornou zelňačku.

0/0
4.11.2006 12:56

cote d'or

no tak dobře

potřebujete uzené koleno, kyselé zelí, brambory, šlehačku, bobkový list, pálivou papriku, jalovec. zelí vaříte v hrnci zvlášť. v druhém hrnci vaříte koleno s jalovcem, když je měkké, vyndáte a v té vodě vaříte nakrájené brambory s bobkovým listem. koleno okrájíte a maso dáte ještě povařit s brambory. uvařené zelí slijete a přidáte je k masu a bramborům až když jsou brambory měkké (jinak by v kyselém prostředí zůstaly křupavé). nakonec ve šlehačce rozmícháte papriku, zamícháte do polévky a už nevaříte. solit obvykle není třeba, protože koleno je slané dost. místo kolena můžete použít klobásky nebo jinou uzeninu.

0/0
4.11.2006 18:19

Kumbál

Re: no tak dobře

To mě přivádí na jeden dotaz - vždycky když vařím koleno, tak to trvá 2 - 3  hodiny, voda se mezitím vypařuje a musí se dolévat stále nová, jak potom udělat vývar a koleno mít zároveň!!8-o?

0/0
4.11.2006 18:35

Pem

Re: Re: no tak dobře

Jakkoliv nejsem příznivcem papiňáku, tak právě pro tenhle účel je vynikajícíR^...

0/0
4.11.2006 19:03

Podivený

Re: Re: Re: no tak dobře

Při vaření v papiňáku není třeba žádnou vodu dolévat a doba vaření kolena nebo uzených žebírek se výrazně zkrátí. Dobrou chuť!R^;-P

0/0
5.11.2006 13:37

oneironaut

Re: Re: no tak dobře

koleno v papiňáku tři čtvrtě hoďkyyyyyy;-D;-D;-D.uštříš za enerdžajzr.

0/0
5.11.2006 13:41

Podivený

Re: no tak dobře

Mňam, jen místo šlehačky snad stačí smetana.

0/0
5.11.2006 13:35

cote d'or

nešidit!

nejlepší je taková ta úplně hustá zakysaná smetana, v nejhorším případě šlehačka, ale rozhodně nic řidšího. to byste z toho měli ošklivou břečku.

0/0
5.11.2006 15:07

Tony

Pořádná polévka ohřeje i nasytí

K večeři dělám často pořádné polévky, jsou výživné a synům velmi chutnají. Doplní do těla tekutiny, lepší než k večeři řízek. Na polévce nemá cenu šetřit, kvalitní suroviny mohou dát vynikající chuť. Nejdůležitější je uvařit podle přání synů :-), to chutná 2x více

0/0
4.11.2006 8:00







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.