Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Začněte jíst zdravěji

Měsíc biopotravin je v plném proudu, a tak se podíváme na novinky ze světa zdravého jídla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Zuzana.

.

Čas od času si BIO potravinu koupím, ale bohužel mě fakt odrazují ty vysoké ceny, takže je to opravdu jen na občasné zpestření jídelníčku a ne na kompletní stravování. Ty nejnezdravější věci jsou bohužel nejlevnější (např. čínská nudlová polévka v Tescu - 2,90.- Kč:-/), kvalita jde ruku v ruce s vyšší cenou. No ale je to logické, co naděláme...

0/0
23.9.2006 9:42

Mejla

Ženy jedí zdravěji ? Moje bývalá manželka se cpala zásadně

prasečím řízkem a bandorovým salátem s majonézou.

0/0
22.9.2006 18:39

Don_Alex

....

Vcera sem mel vybornou zdravou veceri.... skvele vepřové kolínko s křupavou kůrčičkou, ostrým křenem a k tomu Plzničku z tanku. Ještě teď se olizuju až za ušima.....;-P

0/0
22.9.2006 10:35

XXL

Re: ....

Náhodou to je zdravější, jak nějaké naklíčené obilí. Kolínko je dobré na chrupavky, křen je velmi zdravý na trávení a má i vitamin C a plzenské pivo je zdravé celkově - pro trávení, snižuje cholesterol atd.

Nezdravé jsou spíš hranolky dělané na vyjetém oleji (x-krát přepalovaný tuk) nebo nějaké hamburgery.

A z nějakých bio jogurtů a muesli bych se leda pos...l, ty rozhodně moc zdravé nejsou.

0/0
22.9.2006 14:28

guess

Re: Re: ....

fakt me fascinuje, jak presne vite, co je zdrave a co neni... je mi fakt jedno, co do sebe cpete, ale kde berete tu jistotu?

0/0
22.9.2006 14:34

XXL

Re: Re: Re: ....

Odkud to vědí autoři článku?

0/0
22.9.2006 15:09

Zuzana.

Re: Re: Re: ....

Já jsem nedávno na jakémsi zahraničním webu četla, že výživa může ovlivnit délku života v rozsahu max. +- 6 let. Podstatně důležitější je psychika. A něco na tom určitě je... A taky ty dnešní naše tzv. zásady zdravé výživy mi přijdou v mnohém dávno zastaralé... Například to tolik prosazované používání margarínu místo másla... My u nás používáme jedině máslo, umělotiny nám nesmí přes práh, a cholesterol máme na spodní hranici, tlak normální, tělesnou hmotnost taky... Takže (nejen) ty řeči o škodlivosti živočišných tuků beru s rezervou. Podle mě kvalitní pravé máslo dá člověku mnohem víc než nějaká chemická směska dofutrovaná syntetickými vitamíny...

0/0
23.9.2006 9:49

salinka

Re: Re: Re: Re: ....

A hlavně líp chutná. Hlavní je jídlo prokládat hodně zeleninou, ať saláty nebo syrová samotná nebo přílohová. Ať si dátě třeba hranolky (domácí), kotletu na smetaně, ale k tomu hromadu zeleniny. A je to skoro zdravé a chutné. Žít zdravě jo, ale ne být fanatickým otrokem. To není nic pro mě.

0/0
5.10.2006 10:50







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.