- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Do maďarského guláš, má-li to být opravdu maďarský guláš, se brambory samozřejmě dávají. Maďarský guláš totiž není ta hmota, co se servíruje v českých hospodách se šesti a kalnou desítkou.
Prosím Vás, do Maďarského guláše se brambory nedávají ! Tento Vámi popsaný guláš se jmenuje Kotlíkový a pochází ze Slovenska. A žádné máslo !!!
Ale ano ! Jeďte do Maďarska a poručte si guláš, bez brambor ho nikde nedostanete !
jo, hochu, halásle už není, jen se zaprášilo. Hlavně, že se mi podařilo sehnak kus tolstolobíka, ten je základ
První věc, která mě zaujala byla, že v surovinách píšou sádlo a pak v postupu vidím na másle zpěníme cibulku......další věc je ten česnek hnedka s cibulí a pak čekání na zatáhnutí masa a vydušení šťávy...to by se jim ten česnek asi trochu spalil ne??
Masité pokrmy Maďaři vaří převážně na sádle z proslavených bagounů, zeleninu hlavně na oleji. Česnek přidávají ke konci přípravy, aby se jen provařil. Dobrou chuť
Maďarská kuchyně je po boku francouzské a italské řazena mezi světovou kuchyni. Což se o slovenské, české nebo rakouské opravdu říci nedá. Proč to ti lidi písou, když o tom neví ani prd?
ty tady asi moc často nejsi co? to je idnes - spolek nedouků a zoufalců, od kterých nemůžeš čekat víc než úroveň aha, šípi a blesku. neřeš to, nemá to smysl, jen se zasměj....
si s tema receptama asi delate prdel ne...to je spis jak si v cesku predstavujou madarskou kuchyni...
si s tema receptama asi delate prdel ne...to je spis jak si v cesku predstavujou madarskou kuchyni...
Vážená redakce!
S úžasem jsem četl váš úvod ke článku o maďarské kuchyni. Prý si (maďarská) tato kuchyně vzala to nejlepší ze slovenské a rakouské!! Zavádí to k myšlence, že maďarská kuchyně je jedině díky těchto dvou národů (Slováků a Rakušanů) taká jaká je. A to je hodně velký nesmysl. Maďarská kuchyně je tradiční, velice se lišící od rakouské a co se slovenské kuchyně týče, vážená redakce, tak to bych ani nekomentoval! Zkoste se zamyslet a sami sobě vyjmenovat slovenská jídla! Myslím si, že prsty jedné ruky postačí.
Když už chcete psát o tom, jaký národ skutečně maďarskou kuchyň ovlivnil, tak to byla jednoznačně Osmánská říše, čili Turci! Právě oni červenou papriku do Evropy dovezli. Takže než něco napíšete, laskavě si něco nastudujte!