Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Překvapte tou pravou Itálií

Italská kuchyně, to nejsou špagety ze závodní jídelny nebo pizza ze stánku. Správná Itálie totiž voní čerstvými bylinkami a pravým parmezánem a má tisíc a jednu báječnou chuť.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

abadon

pravá Itálie?

;-D pravá Itálie - mascarpone můžete nahradit žervé. No nevím, když jsem byla v Itálii (a že dost často jsem tam jezdila), tak tam baštili leda špagety s rajčatovým přelivem nebo s mušlemi, ale nějaké fazolky a tak tam necpali. A když jsme udělali známému (Italovi) špagety s tuňákem, tak z toho byl tak rozhozený, protože tam není "zvykem" takhle vyvářet.

0/0
29.9.2006 9:27

Eviczka

tiramisu (celkem levné a úžasné!)

recept: 2 šlehačky, 2 pomazánková másla, 200g cukru, silná káva s rumem, 2 balíčky piškotů. ušlehá se smetana, do ní se přimíchá pom. máslo a cukr, do formy se vrství piškoty, pokapou se kávou s rumem pak krém, opět piškoty, polít atd. poslední je vrstva krému, která se posype kakaem. dát ztuhnout do lednice. Výsledný dort je úžasný a postup zároveň není složitý ani nijak nesnesitelně drahý, jako u jiných (možná "správnějších") tiramisu

0/0
30.7.2006 15:12

Eviczka

tiramisu (celkem levné a úžasné!)

0/0
30.7.2006 15:07

Aninka

To musí být dobrota.

 Vypadá to hezky na těch fotkách.Mnam:-)

0/0
21.7.2006 18:31

Kapitan_John_H_Miller

Re: To musí být dobrota.

R^;-)

0/0
23.7.2006 14:10

jana

pesto

Do pesta se zasadne pridavaji PINIOVE orisky a ne kesu.... kdyz uz prava Italie, tak by mela byt se vsim vsudy...

0/0
21.7.2006 11:23

cote d'or

Re: pesto

právě jsem si to přečetla a zařvala jsem... naposled tam idnes šéfkuchaři ještě budou dávat buráky... to už můžete rovnou polít pastu kečupem1

0/0
21.7.2006 19:02

Mikkyc

Dotaz na recept

Všechny recepty jsou bezvadné, když jsme byli v Itálii dostali jsme tam místmí specialitu s názvem cipola. Neměla byste recept, i na tuto italskou specialitu ? Měli několik druhů ( se špenátem , smetanou, cibulí ). Zváště ta s cibulí byla pikantní. Předem děkuji.

Mikkyc@seznam.cz

0/0
21.7.2006 7:39

HH

Re: Dotaz na recept

Cipolla je cibule... docela by mě zajímalo, jak to vypadalo, co tam bylo apod.

0/0
21.7.2006 8:13

Každý den dvakrát

Re: Re: Dotaz na recept

Cipolla je prostě cibule. To je taková zelenina, hodně užívaná i u nás.

0/0
21.7.2006 10:57

Zuzana.

Re: Re: Re: Dotaz na recept

a zvláště s cibulí je pikantní:-)

0/0
21.7.2006 18:14







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.