- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
http://www.publishersglobal.com/directory/publisher.asp?publisherid=5629
Paní, jste vedle jak ta jedle. Celý váš článek je opravdový blábol. Znám Čechy, kteří grilují, ale neznám nikoho, kdo dělá barbecue. A šašliky se nejlépe dělají v zimě, jeďte do Ruska či na Kavkaz, ať se vzděláte. A hovořte s lidmi, kteří si nemusí na nic hrát (viz to vaše barbecue). Je vidět, že v MF opravdu už může psát každý tupec.
...pravý kavkazský šašlik se má marinovat mj. ve šťávě z granátových jablek. Možno ji ovšem nahradit červeným vínem. Říkali mi to druhdy v hospodě chlapíci z Federace národů Kavkazu.
Zapíchnem mladého berana, Maso z panenky natrháme na větší kusy.
Vhodíme přímo na rozpálené dřevěné uhlíky (nikolif fuj tajbl od OMV,ale dřevo, například výborné jsou třešně, višné,meruňky)
Po cca 2-3 minutách je hotovo-nic se nesolí a nepolévá. Na mase je sćernalá kůrka a uvnitř je slabě růžové a zůstala v něm všechna śťáva. Maso je slabě slané z dřevěného popela. Naklademe na dřevěná prkenká a podáváme. Pŕílohy: mladé cibulky, ostřejśí papričky, trocha soli. Vino: Lehke bílé gruzíské .
No pokud by někdo opravdu maso připravoval takhle nabodané na meči, už by si s ním moc nezašermoval...
Lepší je to přímo nad vohněm (tj. plamenem). Nebo se taky maso předsmahne na pánvi a pak se dodělá nad otevřeným ohněm.