Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Uherák posílí zdraví jako jogurt

Uherák může být pro lidské zdraví stejně prospěšný jako jogurt. K tomuto překvapivému závěru dospěl po půlročním výzkumu tým odborníků z českobudějovické nemocnice a tamní Vysoké školy evropských a regionálních studií.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

SNAFU

Tak

Do toho bych šel :-P

0/0
26.1.2007 13:08

kingtommy

ať žije placení za titulky...
..protože jinak je ten článek naprosto o h...salám zvyšuje obranyschopnost- nějak ale není řečeno proti čemu...asi když mně někdo bude chtít přepadnout tak ho majznu štanglí přes hlavu-čímž se výrazně zvýší moje obrany schopnost!!! hurá, od teď bez uheráku nevycházím z baráku... ať žije kopie blesku (i)DNES
0/0
19.10.2005 20:08

PetrPavelHavel

Re: ať žije placení za titulky...
Kéž by salám zvyšoval obranyschopnost proti takovým pakům jako jsi Ty.
0/0
20.10.2005 15:11

biofarma

chutné téma
Všechny vás zdravím. Vaše diskuze mě velice zaujala. Asi máte pravdu, že většina "uzenin" jsou směsí čehosi co maso vidělo z rychlíku. Obecně se dá ale říct, že tepelně neopracované výrobky TNV jsou velice kvalitní, protože jsou z masa jak by správné "uzeniny" měli být. Tzv. éček je tam poskrovnu, protože tam ani nejsou potřeba, Vše obstarávají zdraví prospěšné bakterie. Podmínkou je perfektní technologická kázeň a promiňte mi ten výraz - kvalitní "suroviny". Dá se říct, že TNV žije, ikdyž jsou poražená zvířata ve věčných lovištích. Protože mi dochází kolečka biouheráku (zcela bez éček) tak budu končit. PS.: Pokud pominu úrazy, tak jsem po dobu výroby  biosalámu nebyl nemocen. JS
0/0
18.10.2005 23:33

Borgh

Uzeniny jsou největší svinstvo, co se dá koupit.
I když je sám mám rád, jejich složení je drsná směs jedů a karconigenů. Aby salám nebyl toxickej, nesměl by bejt uzenej a hlavně by nesměl bejt konzervovanej dusitanem. A takovej salám jsem teda ještě neviděl ( neříkám, že neexistuje).
0/0
18.10.2005 14:24

Drtikoll

Re: Uzeniny jsou největší svinstvo, co se dá koupit.
"......pět deka trvanlivého sušeného neuzeného salámu s ušlechtilou bílou plísní na povrchu......"
 
myslíte si snad, že ty "umělý jogurty" co se prodávaj a je na ně masivní reklama jsou ještě pořád jogurty? opravdových zdravých jogurtů je v prodeji velmi málo!
0/0
18.10.2005 14:42

josraf

Masna lobby
To je neuveritelne. Masna lobby udela vse, aby zvysila prodeje masnych vyrobku a lekari a vyzkumnici radi pomohou. Retezce maso a hlavne uzeniny radne zprofanovaly, a tak je treba zakaznika nasmerovat jinam. Co by lidi neudelali pro zdravi, ze ano. Pro rehabilitaci vyzkumniku jeste existuje sance, ze je tento clanek od A do Z smysleny. Salamy s plisni uz na trhu byly viz: posledni afery.Dobrou chut preji prazske kafilerie a kanalizace.
0/0
18.10.2005 13:50

Doktor z hor

***
"Ojedinělý výzkum v Česku tak prokázal, že snědený salám přišel nejvíc k duhu starším a oslabeným lidem."
důchodci se naposledy nadlábli.. 
0/0
18.10.2005 10:47

prudilka

Re: ***
Sice nevím, jaký je tvůj příjem - doktore z hor - ale mám pocit, že náš děda má důchod vyšší než já plat. Žije sám, nemá doma 2 puberťáky, které musí živit a každou chvilku mě pošle do supermarketu koupit nějakou tu dobrůtku - tam alkohol, tam uheráček nebo pravou anglickou slaninku...Takže doteď nevím, kdy bude to jeho naposled - stravuje se tak už pěkně dlouho a je mu teprve 81 roků
0/0
20.10.2005 14:19

djelinek

Značky salámů
, Mě by zajímalo, které konkrétní naše salámy to byly, abych se mohl začít léčit.
0/0
18.10.2005 9:52

PeSkok

Re: Značky salámů
Doporučím ti BIO Uherák, tepelně neopracovaný, fermentovaný salám s plísní, mořská sůl.  Biopotravina roku 2004. Bratru 367,- za jedno kilečko. ...pro důchodce jako stvořený ... no nekup to.
0/0
18.10.2005 11:52

Arny_71

Re: Re: Značky salámů
Nebo Křemešník, který je také velmi dobrý a jde obcas koupit v "akci" za 199 za kilo. To už neni tak hrozný, ne? A je to mňamka (ovšem obsah tuku 47-50% % naznačuje, že to není dietní hit)
0/0
19.10.2005 12:30

TomášM

Re: Re: Značky salámů
kdepak, pravý uherák je jenom maďarský Herz, asi 540 Kč/kg. O bio-uherák co vygenerovala nějaká zdredovaná smažka na alternativní free-farmě nestojím.
0/0
19.10.2005 21:46

biofarma

Re: Re: Re: Značky salámů
Zdredovaná smažka - takhle mi ještě nikdo neřek. Abych řekl pravdu, tak mě to spíš lichotí. Asi proto, že si o vlasech na dredy můžu nechat zdát. Jo a ten biouherák jsme nesmažili na biofarmě, ale v solidním potravinářským, pro ekologický zemědělství schváleným provozu.
0/0
22.10.2005 19:30

erben3

.
A když se ten uherák zapije kvalitní slivovičkou, tak je člověk pak odolný i proti ptačí chřipce a všem virům HxNy
0/0
18.10.2005 9:42

VlK

Hm...
Kterej doktor mi napíše uherák na předpis???!! :-)))
0/0
18.10.2005 8:33

prudilka

Re: Hm...
Ten samý, který ti předepíše jogurt
0/0
20.10.2005 14:14

Kreckomstitel

Ja chci taky!
Okamzite me zapojte do vyzkumu! Uz jsem 14 dni nachcipanej! Doktorka uz pomalu nevi co mi predepsat, tak me zapojte do tyhle lecebny kury!
Jezis, to by se mi libilo delat podobny vyzkumy :)
0/0
18.10.2005 8:09

Ftipnejj

Konecne
Konecne poradnej vyzkum s poradnyma vysledkama !!!
0/0
18.10.2005 7:42

zrzavej

Re: Konecne
0/0
18.10.2005 13:26

babacek

Tak teď se
bude musit ČOI omluvit obchodním řetězcům.Vždyť oni vlastně neměli žádné zdravotně závadné uzeniny,ale naopak pěstovali plísně k posílení imunity.
0/0
18.10.2005 7:00

PetrPavelHavel

Re: Tak teď se
Uherák není uzenina. Přečtěte si ti ještě jednou. Uzeniny nejsou zdravé, ale uherák (křemešník a jiné podobné salámy) jsou podle studie dokonce zdraví prospěšné. Poznáte je tak, že na rozdíl od jiných salámů mají bílý povrch - údajně zrající plíseň. Je to i dobrůtka, mňam, akorát 20 dkg jogurtu stojí 10x méně než 20dkg toho salámu.
0/0
18.10.2005 11:56

babacek

Re: Re: Tak teď se
Zaprvé to bylo myšleno jinak :-)
A každý kdo má trochu soudnosti ví kolik cholesterolu a tuku je caa v jogurtu a kolik v uheráku.Tak,že i kdyby cena byla stejná jako u jogurtu pochybuji,že denní konzumace by nezpůsobila nárust hodnot cholesterolu a tuku a tak nezvýšilo riziko onemocnění civilizačních chorob.
0/0
18.10.2005 12:19

PetrPavelHavel

Re: Re: Re: Tak teď se
Ne, psal jste uzenina. Uzenina je něco, co jak název napovídá, prochází uzením. Salámy, o nichž je řeč, jsou zrající, neudí se. Jinak s tím tukem a kaloriemi máte pravdu. Samozřejmě salám je kalorická bomba, kdežto jogurt, obzvlášť nízkotučný, má kalorií podstatně méně. S cholesterolem to je ale jinak. Vědci dělali pokus. Změřili lidem, kteří se účastnili soutěže v pojídání vajíček, hodnotu cholerestolu před a po soutěži. Někreří snědli 20-30 i více vajec. Syrových i vařených. Světe div se, po soutěži měli hodnotu cholerestolu v krvi stejnou jak před soutěží. U jednoho byl dokonce pokles.
0/0
18.10.2005 13:28

PetrPavelHavel

Re: Re: Re: Re: Tak teď se
omlouvám se cholesterol
0/0
18.10.2005 13:32

babacek

Re: Re: Re: Re: Tak teď se
Salám se považuje za uzeninu ať již procesem uzení prošel nebo ne.Je to všeobecný název potraviny vyráběné uzenáři.
Tyto pokusy které se dělají mají však stejnou hodnotu jako pokus který provede antropolog na Marsu.Ono co platí u několika jedinců není měřidlem pro všechny.
0/0
18.10.2005 13:37

PetrPavelHavel

Re: Re: Re: Re: Re: Tak teď se
Dobře, připustím název uzenina i pro to, co se neudí. I když to není výstižný název. S těmi kaloriemi je to tak, že pokud si chceme udržet svoji váhu, musíme denně přijímat jen tolik energie (kalorií), kolik jich za den vydáme, jinak tloustneme. Chceme-li hubnout, musí být denní příjem energie menší, než jeho výdej. Je to jednoduchá rovnice. Ale tuk se nám tvoří v těle nejen z tuku, ale i z cukru, bílkovin. Kdybyste jedl výlučně potraviny zbavené tuku, stejně by si tuk Vaše tělo vyrobilo.
0/0
18.10.2005 14:30

babacek

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak teď se
Můj původní příspěvek byl zlehčení na zkažené potraviny v obchodních řetězcích a  v důsledku tohoto výzkumu kde se mluví o bílé plísni která je samozřejmně součástí i jiných potravin.A vy z toho uděláte přednášku typu Rajko Doleček.
0/0
18.10.2005 14:41

PetrPavelHavel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak teď se
Už mlčím.
0/0
18.10.2005 15:36

babacek

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak teď se
Ne to nemusíš.
0/0
18.10.2005 16:14

Arny_71

Re: Re: Re: Re: Tak teď se
To proto, ze vajicka obsahuji latku napomahajici odbouravani cholesterolu v krvi. Cela ta hysterie kolem vajicek a zvysovani cholesterolu je nesmyslny humbuk. Kdyz bude zdravy clovek bastit 2-3 vajicka denne, tak mu to jen prospeje.
0/0
19.10.2005 12:18

paja83

Kde se berou dobrovolnici ...
Najist se zadrmo a navic ve zkouskovim :-))
0/0
18.10.2005 6:55

jeen

Re: Kde se berou dobrovolnici ...
šmárjá!
Doufám, že nestuduješ peďák, obor čeština
0/0
18.10.2005 8:19

BBarret

Re: Re: Kde se berou dobrovolnici ...
 
0/0
20.10.2005 8:55

Dashan

Re: Kde se berou dobrovolnici ...
Jetli u zkoušek takhle ZADRMOlíš, pak ti nepomůže ani ten salám.
0/0
18.10.2005 9:23

jojoj897

tak takhle nějak si představuji špatnou, placenou reklamu .....
 
0/0
18.10.2005 6:48

Gaston

Re: tak takhle nějak si představuji špatnou, placenou reklamu .....
Možná placená, ale určitě ne špatná!!!
0/0
18.10.2005 9:00







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.