Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hořká čokoláda prospívá srdci

Čokoláda prospívá našemu zdraví. Obsahuje totiž antioxidanty, účinné látky, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Dostávají se do krevní plazmy a neutralizují molekuly kyslíku, neboli volné radikály, které jsou škodlivé pro buňky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

darius

mleko je svinstvo
Nepijte kravske mleko ani vyrobky z nej. Dokonce i horka cokolada nekdy obsahuje susene kravske mleko http://www.darius.cz/archeus/ZP_mleko.html http://www.darius.cz/archeus/ZP_mleko_B.html Cokolada neni vhodna pro osoby s precitlivelosti na kofejn. Cokolada s mlekem neni vhodna pro alergiky.
0/0
31.8.2003 4:49

Kolb

Re:
No, tak to je slusna snuska mouder, co jsi tady vyprodukoval. Doporucuju zadat o job v redakci MFDnes, myslim ze by jsi mohl mit slusnou sanci... mimochodem podival jsem si i na ty http:// a az me to rozesmalo. No nic, zdrave vyzive zdar.
0/0
31.8.2003 10:47

a.

Re:
nepotrebujete pichnout s tim webem? pritel by Vam pomoh... aby tam vsude neskakal odkaz na horcik...
0/0
31.8.2003 15:11

BBB AUTOBUS

a hlavně zubům :))
prospívá hlavně zubům :))  článek na pizzu  
0/0
30.8.2003 18:42

Davis666

COŽE? To bude asi nějaký omyl!!!
Účinné látky neutralizující molekuly kyslíku?? A že tyto molekuly škodí buňkám???   ... A proč teda asi kyslík potřebujeme k životu?
Autor zřejmě omylem (jiné vysvětlení snad ani nemůže připadat v úvahu), špatně přeložil/přečetl závěr té studie, o které píše, a přidal k tomu trochu své fantazie, aby článek zkrášlil, jenže ouha, v prvním odstavci napsal holý nesmysl ...
Svhálně, co je nám říká encyklopedie pod termínem "volné radikály": 
volné radikály v živých systémech, skupiny atomů nebo fragmenty molek. nesoucí na vnější slupce nepárový elektron, který jim propůjčuje vysokou chem. reaktivitu
mezi což, podle mých chemických znalostí, rozhodně normální molekula kyslíku nepatří ...
0/0
30.8.2003 13:35

a.

Re:
kyslik JE skodlivy. budete-li dychat cisty kyslik zacnou Vam po 24 hodinach degenerovat plice. tzv oxidacni poskozeni tkani?
0/0
30.8.2003 23:30

a.

Re:
ale no tak... kdyz se v tom nevyznate tak nekomentujte.. kyslik k zivotu potrebujem prave proto ze je reaktivni, takhle nam tu cokoladu a jinej humus pekne chemicky rozlozi a my muzem psat tady komentare
0/0
30.8.2003 23:18

Goodji

Re: Jó čokoláda
2 ťuíl Autor měl na mysli čokoládu a ne ty napodobeniny co se prodávají v obchodech, takže se jí cpát nemusíš. Budeš štíhlej, srdce ti bude taky vděčný a ještě ušetříš.
0/0
30.8.2003 6:49

God

To je průser
Nejhorší je, když rádoby vzdělaní redaktoři bez vzdělání mají snahu podat nejnovější výzkumy formou přístupnou pro lidi z ulice a vesnice, ačkoliv sami nemají ani potuchy, o čem vlastně píší. Častokrát jsou to věci notoricky známé již ze střední školy, často zase úplné nesmysly, vzniklé drzostí redaktora i přes jeho neschopnost interpretovat fakta, jimž nerozumí.
Jinými slovy - berte ty kecy s rezervou... Jinak se z toho poblejete.
0/0
30.8.2003 0:43

ťuíl

Jó čokoláda
Takže ode dneška budu žrát 2kila čokolády denně,sice neumřu na kardiovaskulární příhodu,zato z mých 600kg živé váhy budou mít doktoři radost
0/0
29.8.2003 17:41







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.