Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pivařům už bříška neporostou

Pivaři všech zemí, těšte se: vaše pivní mozoly už možná brzy budou patřit minulosti. Americký pivovar Anheuser-Busch totiž představil zlatavý mok, po němž se údajně netloustne. Onen zázrak se jmenuje Michelob Ultra a třetinková láhev obsahuje jen necelé tři gramy uhlohydrátů, přičemž obsah alkoholu se podařilo zachovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

muthafukka

nic ve zlem, ale
na ceske strance napsat slova: pivari, Anheuser-Busch a tesit se muze jen to nejvymastenejsi hovado!!!
0/0
10.6.2002 9:50

qqqqq

hnus
a vyrabi to busch...to znamena zaruka neceho co se fakt neda pit.Busch light chutna jako shit.
0/0
30.5.2002 15:50

Loner

No tak maj v USE dalsi chcanky
kterejm rikaj pivo :) Jestli to chutna tak bajecne jako jejich ostatni produkty tak to potes. V plzni se to asi neuchyti :)
0/0
29.5.2002 9:06

Hary

Pohádka
Je to celé nesmysl a ať si to amíci strčí za klobouk a neotravují tím svět.
0/0
28.5.2002 8:43

Balabán

DIAmerika
Ať se z toho za mořem třeba pos..ou.
0/0
28.5.2002 8:04

Pavel Budil

Jo, to bude něco stejně kvalitního
a potěšujícího, jako cunnilingus přes punčocháče...
0/0
27.5.2002 18:42

DW

Že by... ???
Že by byl konec upoceným smradlavým jedincům s pivní vanou?? Tolik štěstí, že se tomu nechce věřit!!!
0/0
27.5.2002 16:19

Petr

Námět pro autora
Nebylo by lepší místo zastaralého a neplatného názvu "uhlohydráty" napsat prostě že obsahuje míň cukru? Jednak se lidi líp zorientujou a řekl bych, že i názvoslovně to bude menší zlo (i když chemici by asi stejně nejásali...).
0/0
27.5.2002 16:17

Tomáš

Re: Námět pro autora
Myslím, že uhlohydráty autor myslel především vyšší cukry - existuje spousta potravin, které neobsahují cukr a přesto se pro organismus jako cukr jeví. Prakticky všechno pečivo (i nesladké), rýže, mléko atd... Uhlohydráty jsou podle některých odborníků příčinou obezity a změněného metabolismu lidí v 20 století. Někdy se tomu říká "koláčová kultura". Prostě dřív se složené cukry v jídle tolik nevyskytovaly a poměr tuků a uhlohydrátů (na zahraničních obalech označované jako carbohydrates) býval výrazně ve prospěch tuků. Existují diety, které označují za příčinu všech problémů s nadváhou nikoliv tuky ale právě tyto "vyšší cukry". Bohužel najíst se dnes jídla, které je neobsahuje nebo jen v malé míře, je v tuzemské kuchyni prakticky nemožné - na rozdíl třeba od kuchyně středomořské. Cizinec si dá jednu bramboru jako přílohu a nepřijde mu normální, dát si plný talíř knedlíků apod. Bohužel my jsme byli vychovaní jinak a vždy se u nás jedlo "levně" - tedy přílohy převládaly nad ostatním. Brambory a výrobky z brambor jsou krásný příklad "uhlohydrátové bomby".
0/0
28.5.2002 0:03

Roman Durdis

Re: Re: Námět pro autora
Tak tenhle zmatenej příspěvek vůbec nechápu... Uhlohydráty (stejně jako karbohydráty, uhlovodany apod.) jsou zastaralej název sacharidů (zjednodušeně cukrů). Je to od slova uhlo (uhlík) a hydrát (vodík), tedy základní stavební kameny, jenže tohle složení je "nejen" v sacharidech, proto je ten název hodně špatnej a už dávno nemá být užívanej. Spousta potravin, které neobsahují cukr? A navíc, přesto se pro organismus jako cukr jeví?? Prosím vysvětlit, protože je to úplná blbost. Ten tvůj výčet potravin - rýže je naopak základním zdravým a vydatným zdrojem sacharidů!! Pečivo samozřejmě má cukr a mléko taky (laktózu). Příčinou obezity nejsou obecně sacharidy (sacharidy jsou naopak základ výživy), příčinou obezity je styl života a nezdravá strava (bohatá na tuky a jednoduchý cukry). 1) Jednoduché sacharidy jsou laicky "cukry" - do krevního oběhu se vyloučí rychle, rapidně zvýší hladinu cukru a odpověď inzulínu -> jsou v krvi tak rychle, že nemůžou být využity jako dlouhodobá energie  ani uskladněny jako glykogen (zásobní forma sacharidů ve svalech a játrech), tudíž inzulín způsobuje jejich přeměnu na tuk. 2) Komplexní - opak těch předchozích. Vylučují se postupně, dodávají dlouhodobě energii, inzulín se vylučuje postupně, nekolísá hladina glukózy v krvi. Komplexní, tedy vyšší, sacharidy jsou tím spravným řešením na zdravou stravu. Pleteš tady hrušky s banánama. Koláče obsahují tuky a jednoduché cukry (žádný vyšší!), kdežto rýže naopak komplexní (tedy ty vyšší). Plést brambory s knedlíkama taky neni vhodný - je to úplně jinej typ sacharidů. Koláčová kultura tedy rozhodně neni z brambor a rýže a mléka, ale právě z těch koláčů... Dát si talíř rýže je přece úplně něco jinýho, než dát si talíř knedlíků! Základem správně a zdravé stravy mají být jídla obsahující komplexní (vyšší) sacharidy, tedy tmavé pečivo, rýže, těstoviny, brambory, atd., ne to co tady tvrdíš ty.
Abych to shrnul - máš bordel v sacharidech (v případný odpovědi čekam něco podobnýho, ale věz že se o výživu hodně zajímam (teoreticky i prakticky) a mam i zkoušku z biochemie) a upřednostňuješ dietu založenou na málo sacharidech a hodně tuků a bílkovin. Každej odborník tvrdí něco jinýho, ale myslim že hodně T a B a málo S, jak zastáváš ty, rozhodně neni tim správnym řešením. Timhle stylem se jí např. v USA a jak tam vypadají (50% obézních?), že... Základem stravy mají být komplexní (vyšší) sacharidy (ať už je nazýváme uhlohydráty nebo jakkoliv).
Jinak ještě zpět k tomu článku; už jsem to psal níž, ale raději znova: hlavní energie v pivu neni v těch uhlohydrátech (řešení toho je jen odvádění "poživatelů" od podstaty věci), ale v tom samotnym alkoholu! Navíc, ta "alkoholová energie" neni nic než jen prázdný kalorie (tak přímo se to i nazývá), který nemůžou dát tělu nikdy vůbec žádnou využitelnou energii -> uloží se do pivního mozolu. Nechlastejte pivo a trochu se hejbejte a žádný tlustý prase z vás nebude. A už konec
0/0
29.5.2002 11:42

k.

Re: Re: Re: Námět pro autora
se vsi uctou, mezi uhlovodiky (nebo uhlohydraty, karbohydraty nebo uhlovodany) patri krome cukru (=sacharidu) take tuky, bilkoviny a take samozrejme vsechny alkoholy (mezi ktere patri lih, nazyvany bezne mezi lidmy alkohol) a spousta dalsich latek, jako treba propan-butan, benzin, asfalt, plasty atd... uci se to na stredni skole.
0/0
4.6.2002 14:31

Baldrick

peknej shit
Teda to ale bude peknej shit! Uz Bud sam o sobe se neda pit, Amici se marne snazi zlepsit jeho chut soudnimi premi s Budvarem. A ted jeste tenhle pokrok: mame se opravdu nac tesit. Navic se tloustne nejen z bilkovin, ale i z alkoholu samotneho. Nejlepsi proti brisku bude prodavat lahvovanou vodu a tvarit se, ze je to pivo. Dobrou chut :-(((
0/0
27.5.2002 15:51

Roman Durdis

Blbost
Neni to jako ty cigarety, který nejsou škodlivý? ;-) Píše se tu, že alkohol zůstává -> pak je to blbost, protože nemůžou změnit složení samotného alkoholu (ethanolu). Právě alkohol totiž obsahuje ty kalorie! Navíc tzv. "prázdné kalorie" = v alkoholu je energie, která nejde využít (zvláště když se o to ti pivaři ani nijak nesnaží...); tudíž pokud je v tom alkohol, ta prázdná energie tam je a bude furt... :-))
0/0
27.5.2002 15:29







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.