Doporučujeme

Cukroví z Karáčí

Cukroví z Karáčí | foto: Radka Musilovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Cukroví z Karáčí

  • 1
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 150 g tuku
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 jemně mleté hřebíčkíčky
  • 6 kuliček nového koření
  • strouhaná citronová kůra
  • moučkový cukr s vanilkovým na obalení

1. Všechny suroviny zpracujeme na vále na vláčné těsto, zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout, klidně i přes noc.

2. Pak plníme do formiček a upečeme při 180°C dorůžova. Ještě teplé vyklopíme a obalíme v cukru s vanilkou. Dáme do krabice a necháme v chladu uležet, jsou výborné.


  • Vybrali jsme pro Vás