Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Oblíbené cukroví podle Fabešové: rohlíčky a košíčky s čokoládovým krémem

  0:13aktualizováno  0:13
Cukrářka Iveta Fabešová se s námi podělila o své oblíbené recepty na vánoční cukroví. Potrpí si hlavně na kvalitní suroviny a máslo v nich rozhodně ničím nenahrazuje.

Košíčky s čokoládovým krémem podle Ivety Fabešové | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Mezi prosincové sladké oblíbence Ivety Fabešové patří vanilkové rohlíčky, košíčky s čokoládovým krémem a kokosové kuličky.

Vanilkové rohlíčky doma chystá autorka kuchařek a majitelka kavárny IF Café podle předpisu své švagrové. Na jazyku se totiž lehce rozpadají již druhý den po upečení. Vyzkoušejte je i vy.

Vanilkové rohlíčky

podle receptu švagrové Ivety Fabešové

Vanilkové rohlíčky podle Ivety Fabešové

Na rohlíčky:

  • 300 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 200 g másla
  • 100 g mletých mandlí

Na obalení:

  • Moučkový cukr
  • Vanilkový cukr

Postup:

  1. Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které dáme na dvě hodiny odležet do lednice.
  2. Poté z těsta tvarujeme malé rohlíčky a ty pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
  3. Po upečení je necháme vychladnout a poté je obalujeme ve směsi cukrů.

Košíčky s čokoládovým krémem

podle Ivety Fabešové

Na košíčky:

Košíčky s čokoládovým krémem podle Ivety Fabešové
  • 150 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 75 g krupicového cukru
  • 75 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce vody

Krém:

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády
  • 30 g másla

Na ozdobení:

  • jadérka z granátového jablka

Postup:

Fotogalerie

  1. Ze surovin na košíčky vypracujeme těsto, které dáme na dvě hodiny do lednice.
  2. Po vyjmutí těsto rozválíme, vykrájíme z něj kolečka a těmi vyložíme formičky.
  3. V troubě předehřáté na 180 pečeme dozlatova.
  4. Mezitím si připravíme krém. Smetanu přivedeme skoro k varu a poté ji nalijeme na čokoládu s máslem. Necháme povolit a promícháme. Krém dáme do lednice.
  5. Po dvou hodinách ho dáme do mixéru a vyšleháme. Zdobíme s ním vychladlé košíčky, na špičku můžeme dát jadérko z granátového jablka.

Kokosové kuličky

podle Ivety Fabešové

Ingredience:

Kokosové kuličky podle Ivety Fabešové
  • 60 g bílé čokolády, nastrouhané
  • 75 g strouhaného kokosu + na obalení
  • 50 g změklého másla
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto, z kterého děláme malé kuličky. Ty obalíme v kokosu a vkládáme do papírových košíčků.

Vánoční iDNES.cz






Hlavní zprávy

Dětská kosmetika, po které se vaše dítě neoprudí
Dětská kosmetika, po které se vaše dítě neoprudí

Recenze si přečtěte na eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.