Doporučujeme

Zapečený květák

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Zapečený květák

  • 0

  • 1 květák
  • 1 velká cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g šunky (šunkového salámu)
  • 150 g tvrdého sýra
  • 3 vejce
  • 150 ml šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

1. Květák (může být i mražený) rozebereme na větší růžičky a mírně povaříme ve vodě nebo v páře. Vařený květák vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Vychladlé větší růžičky rozebereme na malé, eventuelně můžeme ještě pokrájet, a vložíme do větší misky.
2. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme.
3. Do misky s květákem přidáme mírně vychladlou směs cibule a slaniny, dále na kostičky nakrájenou šunku, na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, sůl, pepř a vše pečlivě promícháme.
4. Zapékací misku vytřeme trochou olivového oleje a nasypeme do ní květákovou směs. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a na závěr ještě zalijeme šlehačkou. Zapékáme v troubě na 170 °C přibližně 20 minut.
5. Podáváme s vařeným bramborem.


  • Vybrali jsme pro Vás