Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Velikonoční kotleta

  22:25aktualizováno  22:25

Velikonoční kotleta | foto: Otto Plášekpro iDNES.cz

Doba přípravy: 60 minut
Množství: 6 porcí

  • 6 plátků vepřové kotlety
  • 3 uvařená vejce
  • plechovka krájených rajčat s bazalkou
  • koření J. Oliver ((tymián, citron, sůl)
  • olej

1. Do plátků kotlety širokých cca 2 cm si uděláme nožem kapsu. Jiná metoda je, že si z celé kotlety nakrájíme plátky tak, že první asi 1 cm široký plátek nožem nedokrojíme a další stejně široký již odkrojíme – tím nám vznikne tzv. motýlek a nestane se nám, že si nožem nechtěně uděláme v kapse díru. Takto vytvořené kapsy z kotlety lehce naklepeme a do kapsy nameleme mlýnkem směs koření se solí. Vzniklé kapsy okořeníme i zvenčí, potřeme olejem a dáme do lednice uležet na min. 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.

2. Tři vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozpůlíme. Vezmeme vepřovou kapsu, rozevřeme a vložíme do okořeněné kapsy polovinu uvařeného vejce. Okraje kapsy sklepneme paličkou na maso k sobě.

3. V pánvičce si rozehřejeme olej se zbytky koření, ve kterém byla naložena nakrájená kotleta, a zprudka je opečeme, aby se maso zatáhlo. Do pekáčku si rozprostřeme obsah konzervy s krájenými rajčaty a na tuto směs položíme opečené plněné kapsy. Pečeme zakryté cca 30 minut a po odkrytí ještě 15 minut za častého přelévání rajčatovým sosem ještě cca 15 minut. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Autor:




Nejčtenější

Broskvová marmeláda
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno...  celý článek

ilustrační snímek
Jak vybírat porodnici? Rozhoduje nabídka péče, zázemí i pocity rodičky

Pražské maminky to musí řešit relativně brzy a zapsat se do porodnice již v prvním trimestru, s výběrem porodnice si ovšem láme hlavu většina nastávajících...  celý článek

V Primarku se můžete od hlavy až k patě obléci jako Harry Potter.
Vzhůru do Bradavic. Řetězec nabízí kolekci inspirovanou Harry Potterem

Fanoušci malého čaroděje slaví. Svého hrdinu mohou konečně mít doma prostřednictvím nové kolekce oblečení, papírenských a bytových doplňků, kterou nabízí...  celý článek

Nicole Kidmanová (Beverly Hills, 6. února 2017)
Nechci tajit svůj věk, jsem na něj pyšná, říká padesátnice Kidmanová

Herečka Nicole Kidmanová letos oslavila padesátku. Za svůj věk se nestydí a na rozdíl od jiných hereček na rovinu říká, kolik je jí doopravdy let. Je prý...  celý článek

Crop topy jsou hitem léta.
Tři tipy jak nosit crop top. Trendy letního kousku se nemusíte bát

Odhalená kůže k létu prostě patří. A to i v případě, že postrádáte míry modelky. Zkrácená délka topu tak může být příjemným zpestřením vašeho outfitu. Zkusit...  celý článek

Další z rubriky

Jogurtové pohlazení s borůvkami
Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii, můžete si občas dopřát něco do „dezertní komůrky“. Rafinovanému...  celý článek

Buřty s paprikou na černém pivu
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než...  celý článek

Nebojte se na cestách využít to, co roste kolem. Uvařit si můžete třeba čaj z...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

5 nejkontroverznějších parfémů: Opium i vůně pohřebního domu
5 nejkontroverznějších parfémů: Opium i vůně pohřebního domu

Jedni je milují, druzí se jim vyhýbají obloukem. Jsou parfémy, které vyvolaly tak ostrou reakci, že si jiné přízvisko než "kontroverzní" nezaslouží. A to ať už... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.