Doporučujeme

Tyrolská Kaspressknödlsuppe

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Tyrolská Kaspressknödlsuppe

  • 1

Doba přípravy
60 minut

Množství
4

3/4 l hovězího vývaru
300 g na kostičky nakrájeného staršího pečiva (houska, rohlík)
250 g sýra (nejlépe kombinace goudy a aromatického sýra bergkäse)
400 ml mléka
2-3 cibule
2 vejce
petržel
pepř mletý
sůl
muškátový oříšek mletý
máslo/olej/tuk na smažení

Cibuli nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na pánvi. V míse smícháme osmaženou cibuli s na kostičky nakrájeným starším pečivem (lze i zakoupit už připravené kostičky pečiva) a nakrájeným nebo nastrouhaným sýrem. Přidáme petržel, opepříme, osolíme, přidáme mletý muškátový oříšek. Do hmoty přidáme dvě vejce a celé zalijeme vlažným mlékem, které necháme vsáknout do pečiva. Poté hmotu jemně rukama promícháme, nehněteme ani nijak netlačíme. Z hmoty vytvoříme koule, které poté opatrně „rozplácneme“ do požadovaného placatého tvaru.Toho lze dosáhnout i s pomocí speciálního tyrolského kuchyňského nástroje určeného na výrobu těchto knedlíků. Knedlík smažíme na pánvi na mírném ohni tak, aby se důkladně prohřál i zevnitř. Hotový knedlík zalijeme vývarem a ozdobíme petrželkou.


  • Vybrali jsme pro Vás