Doporučujeme

Tvarohový velikonoční beránek

Tvarohový velikonoční beránek | foto: Tereza Mrowiecová

Čtenářský recept: Tvarohový beránek

  • 0

Doba přípravy: 120 minut

  • 450 g hladké mouky
  • 1 měkké máslo
  • 1 měkký tvaroh
  • 2 dl mléka
  • 3 vejce
  • 120 g cukru moučka
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 70 ml rumu
  • lžíce tuku na vymazání formy
  • hrubá mouka na formu

1. Kandované ovoce zalijeme na půl hodiny rumem. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny, vešleháme nastrouhané máslo, tvaroh a mléko. Vmícháme prosátou mouku a ovoce i s rumem. Bílky vyšleháme do pevného sněhu, který následně vmícháme do těsta.

2. Těstem naplníme spodní díl formy 1,5 cm pod okraj a zaklopíme vrchním dílem.
Pečeme 80 minut při 170 °C. Upečeného beránka necháme zchladnout a poté ho opatrně vyklopíme na mřížku.

Tip: Můžete ho ozdobit mašlí a posypat moučkovým cukrem nebo polít polevou a oči vytvořit z loupaných mandlí nebo rozinek. 


  • Vybrali jsme pro Vás