Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Tvarohový beránek

  20:32aktualizováno  20:32

Doba přípravy: 120 minut
Množství: 8 porcí

  • 450 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 2 dl mléka
  • 3 vejce
  • 120 g čokolády na vaření
  • 120 g cukru moučka
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 70 ml rumu
  • 2 půlky mandlí – očička
  • tuk a hrubá mouka na formu

1. Kandované ovoce zalijeme na 30 minut rumem. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Žloutky vyšleháme s trochou cukru do pěny, vešleháme změklé máslo, tvaroh a mléko.

2. Vmícháme prosátou mouku a ovoce i s rumem. Bílky ušleháme do tuha a po částech do nich zašleháme zbylý cukr. Sníh vmícháme opatrně do těsta.

3. Těstem naplníme spodní díl formy 1,5 cm pod okraj a zaklopíme vrchním dílem formy. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 80 minut.

4. Upečeného beránka necháme zchladnout, pak jej opatrně vyklopíme z formy na mřížku a necháme vychladnout úplně. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s tukem a vzniklou polevou přelijeme beránka. Necháme ztuhnout a zbylou polevou přilepíme půlky mandlí jako oči. Před podáváním uvážeme beránkovi na krk ozdobnou mašli.

Autor:




Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.